Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi

İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi

İsrail, ABD'nin baskısıyla Gazze'ye insani yardım geçişine izin verdi. Ürdün'den gelen 50 tır insani yardımın Gazze'nin kuzeyine gönderildiği belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi
KAYNAK: AA

İsrail, ABD'nin baskısı sonucu Gazze Şeridi'nin kuzeyine yalnızca 50 tır insani yardımın geçişine izin verdi. İsrail ordusuna bağlı COGAT birimi tarafından yapılan açıklamada, Ürdün'den gelen bu yardımların Gazze'nin kuzeyine gönderildiği belirtildi. Yardım tırlarının içeriğinde gıda, su, sağlık malzemeleri ve barınma eşyaları bulunduğu açıklandı.

İsrail ABD Baskısıyla Gazze'ye İnsani Yardım Geçişine İzin Verdi

Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrail 1 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girişine izin vermiyordu. Bu nedenle, gönderilen yardımlar, Ekim ayında Gazze'ye ulaşan ilk insani yardım olarak kaydedildi.

ABD'nin baskısı İsrail'in kararında etkili oldu

İsrail'in bu insani yardım geçişine izin vermesi, özellikle ABD yönetiminden gelen baskılar sonrası gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail hükümetine 30 gün içinde Gazze'deki insani durumu iyileştirme çağrısında bulunduklarını duyurmuştu. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'e bir mektup göndererek insani yardım seviyesiyle ilgili endişelerini dile getirmişti.

Mektupta Ne Demişti?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya hitaben yazdıkları özel bir mektupta, Gazze'ye yardım dağıtımına izin verilmemesi halinde silah transferlerinin durdurulabileceğini belirtti. ABD’li yetkililer, İsrail’e harekete geçmesi için 30 gün süre verdi.

Blinken ve Austin tarafından ortaklaşa kaleme alınan mektupta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, insani yardım girişlerinin engellenmemesi gerektiği vurgulandı. ABD’li yetkililer, İsrail’in yardım girişlerini serbest bırakmaması durumunda, ABD'nin uygulayabileceği ciddi yaptırımların devreye gireceğini belirtti. Bunlar arasında silah transferlerinin durdurulması gibi önemli yaptırımlar da bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bu mektupta ABD yasalarının insani yardımları engelleyen ülkelere askeri yardımı yasaklayabileceğine dikkat çekti. Miller, İsrail'in bu konuda adım atmasının beklediklerini belirterek, "Umudumuz, İsrail'in ana hatlarıyla belirttiğimiz ve tavsiye ettiğimiz değişiklikleri yapmasıdır. Bu değişiklikler insani yardımda önemli bir artış sağlayacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da ATM'lere Zarar Veren Şüpheli Polis Tarafından Yakalandı

Alanya’da ATM'lere Zarar Veren Şüpheli Polis Tarafından Yakalandı