Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD İsrail'e Gazze'deki İnsani Durum İçin 30 Gün Süre Verdi

ABD İsrail'e Gazze'deki İnsani Durum İçin 30 Gün Süre Verdi

ABD, Gazze'deki insani durumu iyileştirmesi için İsrail'e 30 gün süre verdi. İsrail'e yapılan uyarıda, askeri yardımların kesilebileceği vurgulandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ABD İsrail'e Gazze'deki İnsani Durum İçin 30 Gün Süre Verdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

ABD, Gazze Şeridi'ndeki insani durumun iyileştirilmesi için İsrail'e 30 gün süre verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından İsrail yönetimine gönderilen mektupta, Gazze’deki insani koşulların iyileştirilmemesi halinde bazı askeri yardımların kesilebileceğini doğruladı. Bu gelişme, Gazze'deki insani durumun uluslararası alanda dikkat çekici bir sorun haline geldiği bir dönemde geldi.

İnsani Yardım ve Yaptırım Uyarısında Bulundu

Miller, mektubun özel bir yazışma olduğunu belirtirken, mektubun sızdırılmasının arkasında İsrailli yetkililerin olabileceğini ima etti. ABD’nin Gazze’ye insani yardım ulaştırmanın mümkün olduğunu ve bu konuda bürokratik ve lojistik engellerin aşılabileceğini belirtti. Miller, ABD yasalarının belirlediği çerçevede bazı yaptırımların da uygulanabileceğini vurgulayarak, İsrail’in gerekli adımları atmasını beklediklerini söyledi.

Gazze’de İnsani Koşulların İyileştirilmesi Gerekiyor

Gazze’deki insani durumun kötüleşmesi, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, ABD’nin İsrail’e bu konuda baskı yapması önemli bir diplomatik adım olarak değerlendiriliyor. ABD’nin, İsrail’in Gazze'deki insani koşulları düzeltmemesi halinde askeri yardımları sınırlama tehdidi, bölgedeki insani kriz ve siyasi gerilimlerin çözümüne yönelik bir girişim olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp Görüntülü Aramalara Sanal Arka Planlar Geliyor!

WhatsApp Görüntülü Aramalara Sanal Arka Planlar Geliyor!