Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İran'ın İsrail'e Saldırısı Sonrası Türkiye’den İlk Tepki Hakan Fidan ile Reisi Görüştü

İran'ın İsrail'e Saldırısı Sonrası Türkiye’den İlk Tepki Hakan Fidan ile Reisi Görüştü

İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırı sonrası Türkiye'den gelen ilk tepki dikkat çekiyor. Diplomatik görüşmelerin ardından İran'ın karşılığı merak konusu olurken, uluslararası toplum da olaya tepki gösteriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'ın İsrail'e Saldırısı Sonrası Türkiye’den İlk Tepki Hakan Fidan ile Reisi Görüştü
KAYNAK: İHA

İran, dün gece İsrail'e saldırdı. Ankara'nın sessizliği ise dikkat çekiciydi. Türkiye, saldırıya ilk yanıtını verdi.

İran'ın, Nisan ayında Şam'daki konsolosluklarına yapılan saldırıya karşılık İsrail'e misilleme yapmasının ardından, Ankara'dan diplomatik bir adım geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, gerilimin artmasını engellemeyi ve barışçıl bir çözüm bulmayı umduğunu dile getirdi.

İran'ın Karşılığı ve Diplomatik Görüşmeler

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise misilleme operasyonunun sona erdiğini ve İran'ın saldırıya uğramadığı sürece yeni bir harekete girişmeyeceklerini belirtti. Ancak İran'ın, yeniden saldırıya maruz kalması durumunda daha güçlü bir karşılık vereceği ifade edildi.

Uluslararası Toplumdan Tepkiler

Dünya, dün gece saat 22.37'de başlayan İran saldırısını konuşuyor. İran'ın, 300'den fazla İHA ve füzeyle İsrail'e saldırması uluslararası toplumdan birçok tepki aldı.

Olayın Arka Planı

İsrail, Nisan ayında İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirip misilleme yapacaklarını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İspir'de kış uykusundan uyanan bozayılar doğaya çıktı

İspir'de kış uykusundan uyanan bozayılar doğaya çıktı