Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İran’da 45 Derece Sıcakta Şort Giyen Erkek Gözaltına Alınıp Dövüldü

İran’da 45 Derece Sıcakta Şort Giyen Erkek Gözaltına Alınıp Dövüldü

İran’ın başkenti Tahran’da 45 derece sıcaklıkta şort giyen bir adam ahlak polisi tarafından gözaltına alındı ve dövüldü. Yeni yasa tasarısına göre erkeklerin giyimi de denetlenecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran’da 45 Derece Sıcakta Şort Giyen Erkek Gözaltına Alınıp Dövüldü
KAYNAK: Haber Merkezi

İran'da yakında yasalaşması beklenen yeni ahlak yasasına göre, sadece kadınların değil erkeklerin de kamusal alanda nasıl giyineceği düzenlenecek. Bu yasa, İran’da kıyafetlere müdahaleleri artıracak.

Başkent Tahran'da yaşayan 35 yaşındaki yazılım mühendisi Meysam, 45 derece sıcaklıkta şort giyerek dışarı çıktığında ahlak polisi tarafından gözaltına alındı. İlk başta başörtüsü takmayan bir kadının fark edilip edilmediğini düşünen Meysam, aniden yanına yaklaşan bir minibüsle şok oldu.

Meysam Açıklama Yaptı

Meysam, The Telegraph'a yaptığı açıklamada, “Yürüyüşe çıktım çünkü nefes almakta zorlanıyordum ve klima kapalıydı. Yirmi dakika sonra, beyaz bir minibüs yanımda durdu. İçinden üç adam çıktı ve beni zorla minibüse bindirerek sosyal güvenlik polisine götürdüler” dedi. Minibüs içinde, şort giyen bir adam ve üç kızın daha bulunduğunu, kızların ağladığını ve erkeklerin sadece şokta olduğunu belirtti.

Meysam, sadece şort giydiği için bu kadar sert davranılmasını beklemediğini ifade etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz Kur'an Kurslarına 3 milyon öğrenci katıldı

Yaz Kur'an Kurslarına 3 milyon öğrenci katıldı