Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hamas’tan Gazze Ateşkes Müzakerelerine İlişkin Sert Tepki

Hamas’tan Gazze Ateşkes Müzakerelerine İlişkin Sert Tepki

Hamas, Gazze Şeridi’nde Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğunda gerçekleştirilen ateşkes müzakerelerinin ardından yapılan iyimser açıklamalara sert tepki gösterdi. Hamas yetkilisi, müzakerelerde hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirterek, arabulucuların “hayal sattığını” ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hamas’tan Gazze Ateşkes Müzakerelerine İlişkin Sert Tepki
KAYNAK: İHA

Hamas’ın üst düzey yetkilisi, Gazze Şeridi’nde Katar, Mısır ve ABD tarafından yürütülen ateşkes müzakerelerinin ardından yapılan iyimser açıklamalara tepki gösterdi. Perşembe günü başlayan ve dün sona eren müzakerelerin sonuçları hakkında yapılan açıklamalar, Hamas tarafından olumsuz değerlendirildi.

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda gerçekleştirilen müzakerelerin sonunda arabulucu ülkelerin yaptığı “iyimser” açıklamalar, Hamas tarafından kabul görmedi. ABD Başkanı Joe Biden, müzakerelerde anlaşmaya daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduklarını belirtmişti. Ancak Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi, BBC’ye yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasında hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirterek, arabulucuların “hayal sattığını” ifade etti.

Hamas’tan Sert Açıklamalar

İsmi açıklanmayan Hamas yetkilisi, müzakerelerdeki gelişmeleri “yanılsama” olarak nitelendirerek, “Arabuluculardan aldığımız bilgiler büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi” dedi. Yetkili, ateşkes müzakerelerindeki başarısızlıkların, arabulucuların etkisizliğini gösterdiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabük’teki Orman Yangını 40 Hektarlık Alanda Etkisini Devam Ettiriyor

Karabük’teki Orman Yangını 40 Hektarlık Alanda Etkisini Devam Ettiriyor