Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırıldı!

Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırıldı!

Gazze Şeridi'nde derinleşen insani krizde, kuzey Gazze'ye ulaştırılamayan gıda yardımıyla ilgili çağrılarının reddedildiği açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze’nin kuzeyine en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyine gıda yardımının son olarak 23 Ocak'ta ulaştırılabildiğini açıkladı. Lazzarini, insani krizin derinleştiği bu dönemde düzenli insani erişim çağrısında bulunarak, kuzey Gazze'ye daha fazla gıda konvoyunun girmesine izin verilmezse kıtlığın önlenebileceğini belirtti.

Kıtlık Kapıda Uyarısı

Lazzarini, yaptığı açıklamada, 'Gıda yardımı gönderme çağrılarımız reddedildi ve kulak ardı edildi' diyerek önemli bir uyarıda bulundu. Gazze'de yaşanan krizin insan eliyle oluşturulan bir felaket olduğunu vurgulayan Lazzarini, dünyanın bir daha kıtlık yaşanmasına izin vermemeye söz verdiğini ancak anlamlı yardımlara erişim ve koruma sağlayacak gerçek siyasi iradenin olmaması durumunda kıtlığın önlenebilir olduğunu ifade etti.

İnsanlık Krizi

Lazzarini, 'Önümüzdeki günler bir kez daha ortak insanlığımızı ve değerlerimizi sınayacak' diyerek, uluslararası toplumu Gazze'deki krize çözüm bulmaya çağırdı. Gazze'deki durumun aciliyetine vurgu yaparak dünya genelinden yardım çağrısında bulunan Lazzarini, krizin çözümü için gerçek bir siyasi iradenin ve uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor'da deprem! Başkan Murat Sancak görevini bıraktı

Adana Demirspor'da deprem! Başkan Murat Sancak görevini bıraktı