Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa'da Olimpiyatları İstikrarsızlaştırmayı Planladığı Şüphesiyle Bir Rus Gözaltına Alındı

Fransa'da Olimpiyatları İstikrarsızlaştırmayı Planladığı Şüphesiyle Bir Rus Gözaltına Alındı

Paris 2024 Olimpiyatları öncesi Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı. Bir Rus vatandaşının Olimpiyatlar sırasında istikrarsızlık yaratma planlarıyla gözaltına alındığı bildirildi. Şahıs, 30 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa'da Olimpiyatları İstikrarsızlaştırmayı Planladığı Şüphesiyle Bir Rus Gözaltına Alındı
KAYNAK: İHA

Fransa'da 26 Temmuz'da başlayacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Olimpiyatlar sırasında istikrarsızlık yaratma niyetiyle planlanan eylemlerle bağlantılı olduğu düşünülen bir Rus vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

40 yaşındaki Rus vatandaşının kaldığı eve düzenlenen baskında, Olimpiyat Oyunları'na yönelik istikrarsızlık yaratacak eylemler planladığına dair kanıtlar ele geçirildi. Şahıs, tutuklu olarak yargılanacak ve 30 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. Soruşturma, “ülkede düşmanlığı kışkırtmak amacıyla yabancı bir güce istihbarat aktarılması” suçlamasıyla yürütülüyor.

Kimlik Kartı İddiası

Fransız basını, yetkililerin Rus vatandaşının üzerinde Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) komutası altındaki bir birimde çalıştığını gösteren bir kimlik kartı bulduğunu öne sürdü. Ancak Rusya'nın Paris büyükelçiliği, bu konuda resmi bir bildirim almadıklarını açıkladı.

Fransız yetkililer, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'nın dezenformasyon kampanyalarına dikkat çekmişti. Ayrıca, geçen ay Rusya'nın Fransız araştırmacı Laurent Vinatier'i casusluk suçlamasıyla tutuklaması uluslararası tepki çekmişti. Haziran ayında ise, Roissy-en-France bölgesindeki bir otel odasında el yapımı bomba yapmaya çalışan 26 yaşındaki Rus-Ukrayna vatandaşı, terör saldırısı planladığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'e 2 yeni karavan parkı

İzmir'e 2 yeni karavan parkı