Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Fransa Yeni Başbakanı Michel Barnier'nin Kabine Müzakereleri Sürüyor

Fransa Yeni Başbakanı Michel Barnier'nin Kabine Müzakereleri Sürüyor

Cumhuriyetçi Michel Barnier'nin Fransa Başbakanı olarak göreve gelmesinin ardından yeni kabineyi oluşturma süreci hızla devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa Yeni Başbakanı Michel Barnier'nin Kabine Müzakereleri Sürüyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Fransa'da 5 Eylül'de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Başbakan olarak atanan Michel Barnier'nin, yeni hükümeti kurma çalışmaları sürüyor.

Fransa ulusal basınında yer alan haberlere göre, Barnier’nin kabinesinin bu hafta sonuna kadar açıklanacağı bildirildi.

Cumhuriyetçiler kabinede ağırlıkta olacak

Michel Barnier, kabineyi oluşturma sürecinde çeşitli siyasi çevrelerle müzakerelere devam ediyor. Kabinede yer alacak isimler konusunda özellikle cumhuriyetçi ve eski cumhuriyetçi siyasilerin ağırlıkta olacağı belirtiliyor. Macron’un Barnier’yi seçmesinin ardından bazı sol görüşlü isimler hükümete katılmayı reddetti.

Barnier’nin kabinesi için yapılan müzakerelerde özellikle içişleri, ekonomi ve adalet bakanlıkları üzerindeki tartışmalar öne çıkıyor.

Sol kanattan bakanlık teklifini reddeden isimler

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Karima Delli, eski cumhurbaşkanı adayı Segolene Royal, sosyalistlerden Arnaud Montebourg, Stephane Le Fol, Carole Delga ve Karim Bouamrane gibi sol görüşlü siyasetçiler, hükümette yer almayı reddetti. Bu isimlerin teklif edilen bakanlık pozisyonlarını kabul etmemesi, sol kanadın hükümete karşı duruşunu güçlendirdi.

Sağlık ve savunma bakanlıklarında değişiklik beklenmiyor

Yeni kabinede bazı bakanların görevlerine devam edeceği iddiaları da gündemde. Özellikle Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, Kültür Bakanı Rachida Dati ve Savunma Bakanı Sebastien Lecornu'nun koltuklarını koruyacakları öne sürülüyor.

Solcu cephe gensoru verecek

Fransa Ulusal Meclisi'nde en büyük siyasi grup olan solcu Yeni Halk Cephesi (NFP), Macron’un Barnier'yi başbakan atamasını sert bir dille eleştiriyor. NFP, Barnier hükümetine karşı bir gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı.

Ayrıca Boyun Eğmeyen Fransa (LFI), Macron'un azledilmesi talebiyle bir imza kampanyası başlatmış ve bu talebi içeren yasa tasarısını meclise sunmuştu. Tasarı, meclis komisyonu tarafından incelemeye alınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı

Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı