Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan’a iadesine karşı protestolar: 226 gözaltı

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan’a iadesine karşı protestolar: 226 gözaltı

Ermenistan'ın Azerbaycan'a dört köyü iade etmesinin ardından başlayan protestolarda 226 kişi gözaltına alındı. Göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep ederken, polis müdahalesi sert oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan’a iadesine karşı protestolar: 226 gözaltı
KAYNAK: İHA

Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan’a geri vermesinin ardından ülke genelinde protestolar patlak verdi. Muhalefet partilerinin çağrısıyla dün başkent Erivan’da düzenlenen büyük mitingden sonra, bugün sabah saatlerinde de göstericiler sokaklara döküldü.

Erivan'ın girişindeki yolları trafiğe kapatan göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını istedi. Ana caddelerde ve sokaklarda yürüyüş yapan protestoculara polis sert müdahalede bulundu. Parlamento binasının yanı sıra hükümet binası da güvenlik altına alınırken, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

İçişleri Bakanlığı 226 Kişinin Gözaltına Alındığını Açıkladı

Ermenistan İçişleri Bakanlığı, şu ana kadar 226 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında muhalif siyasetçilerin de bulunduğu öğrenilirken, polis ekiplerinin aracıyla bir caddeye girişini kapatan milletvekili Ashot Simonyan’ın darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

İade Edilen Köyler ve Tarihi Arka Plan

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı sırasında işgal ettiği Gazah iline bağlı Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini 24 Mayıs'ta Azerbaycan’a iade etmişti. Bu iadenin ardından ülkede başlayan gerginlik, geniş çaplı protestolara dönüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya Adapazarı'nda mahkemeden satılık dubleks daire

Sakarya Adapazarı'nda mahkemeden satılık dubleks daire