Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Donald Trump Suikast Girişiminden Sonra Cumhuriyetçi Parti Kongresi İçin Harekete Geçti

Donald Trump Suikast Girişiminden Sonra Cumhuriyetçi Parti Kongresi İçin Harekete Geçti

Donald Trump, suikast girişiminden sonra Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için Milwaukee'de düzenlenecek kongreye katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Donald Trump Suikast Girişiminden Sonra Cumhuriyetçi Parti Kongresi İçin Harekete Geçti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü yaşadığı suikast girişiminden sonra resmi olarak Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ilan edileceği Ulusal Kongre için Milwaukee'ye gitti. Trump, saldırıya rağmen planlandığı gibi kongreye katılmaya karar verdi.

Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada seyahati iki gün ertelemeyi düşündüğünü ancak güvenlik önlemlerinin yeterli olduğuna karar vererek planını değiştirmediğini belirtti. Trump'a yönelik suikast girişimi, kongre öncesinde güvenlik önlemlerinin tartışılmasına yol açtı. Fiserv Forum'da düzenlenecek olan kongreye, Milwaukee Bucks gibi büyük bir NBA takımının ev sahipliği yapacak olması, güvenlik hassasiyetini artırdı.

Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi koordinatörü Audrey Gibson-Cicchino, kongrenin planlandığı gibi devam edeceğini ve ülkenin dört bir yanından 50 bin kişinin katılmasını beklediklerini açıkladı.

ABD'de her dört senede bir düzenlenen büyük parti kongrelerinde, ön seçimleri kazanan aday adayı resmen başkan adayı olarak ilan ediliyor. Delegeler, ön seçim sonuçlarına göre oy kullanarak adayı belirliyor.

Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde rahat bir şekilde galip gelen Trump, kongrede resmi olarak partinin 2024 başkanlık seçimleri için aday ilan edilecek.

Diğer yandan, Demokratlar da kendi kongrelerini önümüzdeki ay Chicago'da düzenleyecekler.

Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlediği miting sırasında suikast girişimine maruz kalan Trump, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırgan Thomas Crooks, olay yerinde Gizli Servis tarafından etkisiz hale getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milas-Bodrum Havalimanı rekor kırdı

Milas-Bodrum Havalimanı rekor kırdı