Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya BMGK Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran'ı Suçladı

BMGK Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran'ı Suçladı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikastın ardından acil oturum düzenledi. ABD ve İngiltere, İran'ı suçladı; Çin ve Rusya, suikasti kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BMGK Acil Toplandı: ABD ve İngiltere İran'ı Suçladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikastın ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), acil bir oturum düzenledi. Suikastın ardından, BMGK'nın çeşitli üyeleri farklı tepkiler gösterdi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, Haniye'ye yönelik suikastı güçlü bir şekilde kınadı ve bu eylemin BM Şartı'nın temel ilkelerini ihlal ettiğini belirtti. Fu, olayın bölgedeki karışıklığı artırabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti.

Cezayir'in BM Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, suikasti "terör faaliyeti" olarak nitelendirerek, bunun uluslararası hukuku ve İran'ın egemenliğini ihlal ettiğini belirtti. Bendjama, saldırının sadece bir kişiyi hedef almadığını, uluslararası ilişkilerin ve küresel düzenin temelini ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in çeşitli bölgelerde şiddeti sürdürdüğünü ve bu çılgınlığın sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski, Haniye'ye yönelik suikasti güçlü şekilde kınadıklarını ve bu olayın Gazze'deki ateşkes müzakerelerine büyük darbe vurduğunu belirtti. Polyanski, İran'ı bölgesel bir çatışmaya çekme çabalarının bölgeyi daha da istikrarsızlaştırdığını ve bu durumun savaşın eşiğine getirdiğini söyledi.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, İsrail'in kendini "Hizbullah ve diğer teröristlerden" koruma hakkını savundu. Wood, Hizbullah'ın İran'ın desteğiyle saldırılar düzenlediğini öne sürdü ve İran'ın BMGK kararlarına uyması gerektiğini belirtti. ABD'nin Haniye'nin ölümüyle bağlantılı olmadığını vurgulayan Wood, İran ve desteklediği "teröristlerin" sürekli bölgesel çatışma riskini tetiklediğini ifade etti.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, artan şiddetin kimsenin çıkarına olmadığını belirtti ve uzun vadeli barışın bombalar ve silahlarla sağlanamayacağını ifade etti. Woodward, İran destekli Husilerin İsrail'e saldırılarına işaret ederek, bu durumun sonlanması gerektiğini vurguladı ve İngiltere'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oyuncu Müge Bayramoğlu'nun Yeni Sevgilisi Muhabire Saldırdı

Oyuncu Müge Bayramoğlu'nun Yeni Sevgilisi Muhabire Saldırdı