Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya BM'den Uyarı: Gazze'de Nüfusun Dörtte Biri Kıtlığın Eşiğinde

BM'den Uyarı: Gazze'de Nüfusun Dörtte Biri Kıtlığın Eşiğinde

Gazze'de yaşanan insani kriz giderek derinleşiyor. BM yetkilileri, kıtlıkla mücadelede ciddi sıkıntılar yaşandığını ve acil çözüm gerektiğini belirtiyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM'den Uyarı: Gazze'de Nüfusun Dörtte Biri Kıtlığın Eşiğinde

BM yardım kuruluşları Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni uyardılar.

BM'nin temsilcileri, Salı günü BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleştirilen oturumda bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Gazze'ye gıda yardımlarının ulaştırılmasında ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden yetkililer, nüfusunun en az dörtte birinin kıtlığın eşiğinde olduğunu vurguladı. BM yetkilileri, bölge halkının acil gıda ihtiyacı olduğunu ancak insani yardım konvoylarının sistematik olarak engellendiğini belirtti. Ayrıca, bazı yardım kamyonlarına ateş açıldığını ve bazılarının yağmalandığını aktardılar.

OCHA: Çocuklar Tehlikede

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Koordinasyon Direktörü Ramesh Rajasingham, Gazze'deki kıtlık tehlikesinin arttığını ve bu durumun önüne geçmek için İsrail ile Hamas arasında ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Rajasingham, özellikle Gazze'nin kuzeyindeki çocukların akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını ve birçoğunun ciddi şekilde zayıfladığını kaydetti.

WFP: Kritik Durum

Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Yardımcısı Carl Skau, Gazze'deki çocukların yetersiz beslenme seviyesinin dünyadaki en kötü seviyede olduğunu belirtti. Skau, Gazze'nin kuzeyinde kıtlık yaşanmasının kaçınılmaz olabileceğini söylerken, yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılması için güvenli çalışma ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı.

FAO: Tarımsal Üretimde Çöküş

BM'nin Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Müdür Yardımcısı Maurizio Martina da Gazze'deki kıtlık tehlikesine dikkat çekti. Martina, Hamas'ın saldırısı sonrasında İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını sertleştirmesinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini ifade etti. Martina, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin büyük zarar gördüğünü ve hayvan çiftliklerinin büyük kısmının tahrip edildiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Hatayspor maçı hazırlıklarına başladı

Fenerbahçe Hatayspor maçı hazırlıklarına başladı