Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya BM: İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında 200 Okul Kapatıldı Filistinlilere Sığınak Olarak Kullanılıyor

BM: İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında 200 Okul Kapatıldı Filistinlilere Sığınak Olarak Kullanılıyor

BM, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 200 okulun kapatıldığını ve bu okulların Filistinlilere sığınak olarak kullanıldığını bildirdi. UNRWA, kapatılan okullarda çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için destek çalışmalarına devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM: İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında 200 Okul Kapatıldı Filistinlilere Sığınak Olarak Kullanılıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar sonucu bölgedeki 200 okulun kapatıldığını ve bu okulların yerinden edilmiş Filistinlilere sığınak olarak hizmet verdiğini açıkladı.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde 200 okulun kapatıldığını ve bu okulların Filistinlilere sığınak olarak kullanıldığını duyurdu. Bu okulların, İsrail saldırılarından etkilenen ve evlerini kaybeden Filistinliler için güvenli bir alan sağladığı belirtiliyor.

Eğitim ve Destek Çabaları devam ediyor (?)

Açıklamada, UNRWA ekiplerinin bu okullarda sosyal faaliyetler ve psikososyal destek sağlayarak, binlerce çocuğun eğitim hayatına geri dönmesine yardımcı olmaya çalıştığı ifade edildi. Bu çabaların, krizden etkilenen çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler: Netanyahu'ya Yönelik Baskı Artıyor

İsrail'de Esir Takası İçin Büyük Gösteriler: Netanyahu'ya Yönelik Baskı Artıyor