Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Blinken: İran Nükleer Silah Üretimi İçin Sadece Bir veya İki Hafta Uzaklıkta

Blinken: İran Nükleer Silah Üretimi İçin Sadece Bir veya İki Hafta Uzaklıkta

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın nükleer silah üretimi için gerekli malzemeyi üretme kapasitesine sadece bir veya iki hafta içinde ulaşabileceğini belirtti. Blinken, nükleer anlaşmanın bozulmasının İran'ın ilerlemesini hızlandırdığını vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Blinken: İran Nükleer Silah Üretimi İçin Sadece Bir veya İki Hafta Uzaklıkta
KAYNAK: Haber Merkezi

Antony Blinken, İran'ın nükleer silah üretimi için gereken fisil malzemeyi üretme kapasitesine ulaşabileceğini, bunun "bir veya iki hafta" içinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Blinken, “İran hala bir nükleer silah üretmiş değil, ancak bu durumu çok dikkatli takip ediyoruz” dedi.

Bakan, mevcut yönetimin öncesindeki Amerikan hükümetini eleştirerek, “Son yıllarda yaptığımız en büyük hatalardan biri anlaşmayı bozmak ve İran’ın sınırlarını aşmasına izin vermekti” şeklinde konuştu.

ABD Tek Taraflı Olarak Anlaşmadan Geri Çekilmişti

2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma, İran’ın nükleer programını sınırlarken, karşılığında İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyordu. Anlaşmaya ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Almanya ve AB taraf olmuştu. Ancak 2018 yılında, eski Başkan Donald Trump’ın kararıyla ABD tek taraflı olarak anlaşmadan çekildi ve İran’a yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya başladı. ABD’nin bu adımı sonrası, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ve Almanya, anlaşmaya bağlılıklarını sürdürdüklerini belirtti. İran ise Trump yönetiminin tavrına tepki olarak nükleer yükümlülüklerini aşamalı olarak terk etmeye başladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Temmuz ayında yapılan seçimlerde göreve geldi. Pezeşkiyan, nükleer silah üretmediğini ve İran’ın savunma doktrininde nükleer silahların yer almadığını belirtti. Ayrıca, Pezeşkiyan 2015 nükleer anlaşmasının yeniden hayata geçirilmesini istedi ve ABD’nin İran'ın baskılara boyun eğmediğini kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da otomobil Seyhan Baraj Gölü'ne düştü: Aile kayboldu

Adana'da otomobil Seyhan Baraj Gölü'ne düştü: Aile kayboldu