Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Biden ve Zayed Al Nahyan Orta Doğu'daki Gerilimi Ele Aldı

Biden ve Zayed Al Nahyan Orta Doğu'daki Gerilimi Ele Aldı

ABD Başkanı Joe Biden, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Orta Doğu'daki gerilimi azaltma yollarını görüştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Biden ve Zayed Al Nahyan Orta Doğu'daki Gerilimi Ele Aldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile başkent Washington DC'de bulunan Beyaz Saray’da bir araya geldi. Resmi temaslar kapsamında gerçekleşen görüşmede, iki lider Orta Doğu'daki son gelişmeleri ve bölgedeki gerilimi azaltma yollarını ele aldı.

İsrail-Lübnan Gerilimi ve Gazze’de Ateşkes Gündemde

Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Biden, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi azaltmanın yollarını ve Gazze Şeridi'nde ateşkese yönelik çabaları Al Nahyan ile görüşeceklerini belirtti. Biden, “İsrail-Lübnan gerilimi ve Gazze’de barışı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Muhataplarımızla sürekli temas halindeyiz ve insanların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlayacak şekilde gerilimi düşürmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD-BAE Stratejik Ortaklığı Vurgulandı

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ise, ABD ile stratejik ortaklığı derinleştirme konusundaki kararlılıklarını yineledi. Al Nahyan, “ABD ile birlikte çalışmaya ve stratejik ortaklığımızı daha da güçlendirmeye sarsılmaz bir bağlılığımız var” dedi. 

BAE Devlet Başkanı, Beyaz Saray’daki temasları kapsamında Demokrat Parti'nin başkan adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile de ayrı bir görüşme gerçekleştirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'de Sular Durmuyor: İstifalar Devam Ediyor

İYİ Parti'de Sular Durmuyor: İstifalar Devam Ediyor