Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida Beyaz Saray’da Buluştu

ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida Beyaz Saray’da Buluştu

ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Beyaz Saray'da gerçekleşen buluşmada, ikili arasında Ukrayna krizi ve Güney Kore ilişkilerinin yanı sıra bölgesel güvenlik konuları ele alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida Beyaz Saray’da Buluştu
KAYNAK: İHA

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, resmi ziyaret kapsamında ABD'nin başkenti Washington DC'ye geldi. Kishida, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından resmi bir törenle karşılandı. İkili daha sonra özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Biden, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Kishida'nın Ukrayna'nın 2022'de Rusya tarafından işgaline karşı gösterdiği hızlı ve cesur tutumu ile Güney Kore ile ilişkilerini geliştirmesini övdü. "Bizimki gerçekten küresel bir ortaklık," diyerek Kishida'ya teşekkür etti ve iki ülkenin daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir savunma ortaklığı ve Hint-Pasifik bölgesinde güçlü bir ilişki geliştirdiğini vurguladı.

Kishida'nın Açıklamaları

Kishida ise yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın yakınındaki kiraz ağaçlarının "Japonya ve ABD arasındaki dostluğun bir sembolü" olduğunu belirterek, "Küresel bir ortak olarak Japonya, ABD’li dostlarımızla el ele verecek ve birlikte Hint-Pasifik ve dünyanın zorluklarıyla mücadeleye öncülük edecek" dedi.

Gelecek Gündem Maddeleri

Kishida, yarın ABD Kongresi'ne hitap edecek ve ardından Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki saldırılarına odaklanması beklenen bir toplantı için Biden ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. ile bir araya gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ramazan Bayramı'nda Fethiye'de Plajlar ve Trafik Hareketlendi

Ramazan Bayramı'nda Fethiye'de Plajlar ve Trafik Hareketlendi