Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Bangladeş'te Geçici Hükümetten Arakanlı Müslümanlara Destek

Bangladeş'te Geçici Hükümetten Arakanlı Müslümanlara Destek

Bangladeş'teki geçici hükümet, başkan Muhammed Yunus'un liderliğinde, Arakanlı Müslümanlara olan desteğini sürdüreceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bangladeş'te Geçici Hükümetten Arakanlı Müslümanlara Destek
KAYNAK: AA

Bangladeş'teki geçici hükümetin başkanlığını "başdanışman" sıfatıyla yürüten Muhammed Yunus, hükümetlerinin Bangladeş'e sığınan milyonlarca Arakanlı Müslümanı desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Başkent Dakka'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Yunus, Bangladeş'in uluslararası anlaşmalara bağlı kalacağını ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde çok taraflılığın aktif bir parçası olmayı sürdüreceğini belirtti. 

Yunus, Bangladeş'in BM'nin barış gücü operasyonlarına katkı sağlamaya ve bu katkıyı derinleştirmeye devam edeceğini vurguladı. Arakanlı Müslümanların Myanmar'a güvenli ve haklarına sahip olarak dönebilmeleri için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

Arakanlı Müslümanların Durumu

Arakanlı Müslümanlar, 2012 yılında Myanmar'ın Arakan eyaletinde Budistler ile Müslümanlar arasında başlayan çatışmalarla büyük acılar yaşadı. Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin 25 Ağustos 2017'deki eş zamanlı saldırıları sonrasında, binlerce Arakanlı katledildi, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verildi. BM verilerine göre, 2017'den bu yana Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 900 bini geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Bardaklar Caretta Caretta Yavrularına M*zar Oluyor

Alanya'da Bardaklar Caretta Caretta Yavrularına M*zar Oluyor