Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya'da İzinsiz Uçan Helikopter Otelin Çatısına Düştü: 1 Ölü

Avustralya'da İzinsiz Uçan Helikopter Otelin Çatısına Düştü: 1 Ölü

Avustralya'nın Cairns kentinde, izinsiz uçuş yapan bir helikopter otelin çatısına düştü. Pilot hayatını kaybetti, oteldeki yüzlerce kişi tahliye edildi. İlk incelemelere göre helikopterin rotor kanatları çarpmanın etkisiyle yerinden çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da İzinsiz Uçan Helikopter Otelin Çatısına Düştü: 1 Ölü
KAYNAK: İHA

Avustralya'nın Queensland eyaletine bağlı Cairns kentinde, izinsiz bir uçuş gerçekleştiren bir helikopter, bir otelin çatısına düştü. Yerel saatle 01.50 sıralarında meydana gelen kazada, helikopterin pilotu olay yerinde hayatını kaybetti.

Helikopterin otelin çatısına çarpmasının ardından alevler yükseldi ve otelde kalan yüzlerce kişi hızla tahliye edildi. Yetkililer, helikopterde yalnızca pilotun bulunduğunu ve onun da kazada yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ayrıca, otelde konaklayan 80'li yaşlarda bir erkek ve 70'li yaşlarda bir kadının hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının stabil olduğu bildirildi.

A F G V D

Tanıklar Görüşlerini Bildirdi

Olayın tanıkları, helikopterin yağmurlu havada düşük irtifada ve aydınlatma ışıkları kapalı şekilde uçtuğunu belirtti. Amanda Kay, "Döndü ve binaya çarptı" şeklinde ifade ederken, bir diğer tanık helikopterin çok hızlı uçtuğunu ve çarpışmadan önce otelin önünden iki kez geçtiğini söyledi.3

F G J

'Bomba Sesine Benzediğine Dair Raporlar Var'

Queensland Polisi ve Havacılık Güvenliği Gözlemcisi kazanın nedenini belirlemek üzere bir inceleme başlattı. Helikopteri kiralayan şirket, helikopterin izinsiz bir uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı. Queensland Ambulans Servisi (QAS) tarafından yapılan açıklamada, helikopterin rotor kanatlarından ikisinin çarpmanın etkisiyle yerinden çıkarak otelin havuzuna düştüğü belirtildi. QAS Sözcüsü Caitlin Dennings, "Bomba sesine benzediğine dair raporlar var" şeklinde bilgi verdi.

Fhkd

J H M G H J

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nail Abbas Sayar'ın Ölüm Yıldönümü Anması

Nail Abbas Sayar'ın Ölüm Yıldönümü Anması