Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya Moskova ile Savaşa Mı Hazırlanıyor? Rus Medyası Almanya'nın Ukrayna Planlarını Sızdırdı

Almanya Moskova ile Savaşa Mı Hazırlanıyor? Rus Medyası Almanya'nın Ukrayna Planlarını Sızdırdı

Rus medyasının sızdırdığı ses kaydı, Almanya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri planlarını açığa çıkardı. Berlin ve Moskova arasındaki gerginlik artabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya Moskova ile Savaşa Mı Hazırlanıyor? Rus Medyası Almanya'nın Ukrayna Planlarını Sızdırdı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Rus medyası, Almanya'nın askeri yetkilileri arasında yapılan bir toplantının ses kaydını sızdırdı. Bu kayıt, üst düzey Alman askeri yetkililerinin Ukrayna'ya gönderilen silahlar ve Kiev'in Kırım'daki bir köprüyü vurma olasılığını ele aldığı bir toplantıya ait.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, sızıntının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek durumu 'ülke içinde bölünme yaratmayı amaçlayan bilgi savaşı' olarak nitelendirdi.

Katılımcılar Taurus Füzeleri Teslimatını Tartıştı

Sızdırılan telefon görüşmesinde katılımcılar, Başbakan Olaf Scholz'un Kiev'e olası Taurus seyir füzeleri teslimatını açıkça reddetmesine rağmen bu konuyu tartıştılar. Kiev, Almanya'dan 500 kilometre uzaklıktaki hedeflere ulaşabilen Taurus füzelerini talep etmekteydi.

Görüşmede ayrıca Fransa ve Britanya tarafından Kiev'e sağlanan uzun menzilli füzelerin kullanımı ve Ukraynalı askerlerin eğitimi de ele alındı.

Almanya'nın Tepkisi: 'Bu Çok Ciddi Bir Durum'

Almanya, sızıntıyı ciddi bir güvenlik ihlali olarak gördü ve soruşturma başlattı. Savunma Bakanı Pistorius, Putin'in yürüttüğü bilgi savaşının bir parçası olduğunu ve birliği baltalamayı amaçladığını belirtti. Başbakan Scholz da sızıntıyı 'çok ciddi' olarak değerlendirdi.

Alman ARD kanalı, sızıntının Alman gizli servisleri için bir 'felaket' olduğunu belirtti. Ses kaydının WebEx platformunda gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Moskova'nın Alman Büyükelçisini Çağırdı

Rusya'nın tepkisi ise Almanya'nın Moskova Büyükelçisi'ni çağırmak oldu. Büyükelçi Lambsdorff, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktıktan sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji uyarıyor: Aşırı yağış ve fırtına uyarıları için açıklama

Meteoroloji uyarıyor: Aşırı yağış ve fırtına uyarıları için açıklama