Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Alman Mahkemesi İsrail’e Silah İhracatının Durdurulması Talebini Yine Reddetti

Alman Mahkemesi İsrail’e Silah İhracatının Durdurulması Talebini Yine Reddetti

Almanya’daki mahkeme, Filistinli bir baba ve oğlunun İsrail’e silah ihracatının durdurulması talebini reddetti. Bu karar, daha önce Berlin İdare Mahkemesi tarafından da benzer gerekçelerle alınmıştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alman Mahkemesi İsrail’e Silah İhracatının Durdurulması Talebini Yine Reddetti
KAYNAK: AA

Almanya'da, Filistinli bir baba ve oğlunun hükümetin İsrail’e silah ihracatını yasaklama talebiyle açtığı dava, Brandenburg Eyalet Yüksek İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin, Tel Aviv’e yapılan silah ihracatının durdurulması talebini kabul etmemesi, davacıların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

Bu davadan önce, Berlin İdare Mahkemesi tarafından Haziran 2024'te açılan benzer bir dava da reddedilmişti. Gazze’de yaşayan bazı Filistinliler, Alman silahlarının uluslararası insancıl hukuku ihlal edebileceği gerekçesiyle İsrail’e silah ihracatının durdurulmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, bu talebi de kabul etmemişti.

Almanya’nın İsrail’e Silah İhracatı

Almanya, ABD'den sonra İsrail'in en büyük ikinci silah tedarikçisi olarak biliniyor. 2023 yılında, Almanya İsrail’e toplamda 326,5 milyon avro değerinde silah ve askeri teçhizat ihracatı gerçekleştirdi. Bu dönemde 308 ayrı lisans onaylandı.

Geçtiğimiz yıl Almanya’nın İsrail’e sağladığı askeri ekipmanlar arasında 2 Sa’ar 6 sınıfı korvet, zırhlı personel taşıyıcı Eitan ZPT, Merkava-4 tankları, Namer ZPT için dizel motorlar, Dolphin denizaltıları için su altı füzeleri ve 120 mm tank mühimmatı gibi önemli kalemler bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kassam Tugayları Heniyye'nin yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanlığına Seçilen Sinvar'a Bağlılığını Açıkladı

Kassam Tugayları Heniyye'nin yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanlığına Seçilen Sinvar'a Bağlılığını Açıkladı