Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'nin Gazze'deki Geçici İskelesi İnsani Yardım Operasyonlarına Son Veriyor

ABD'nin Gazze'deki Geçici İskelesi İnsani Yardım Operasyonlarına Son Veriyor

Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla kurulan geçici iskele hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'nin Gazze'deki Geçici İskelesi İnsani Yardım Operasyonlarına Son Veriyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla kurulan geçici iskele hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ryder, iskeleye yeniden demirleme tarihinin belirlenmediğini ve iskelenin yakında faaliyetlerine son vereceğini belirtti.

ABD güçlerinin bu hafta Gazze iskelesini yeniden demirlemeye çalıştığı, ancak teknik ve hava koşullarıyla ilgili sorunlar nedeniyle başarısız olduğu açıklandı. İskele, İsrail'in Aşdod limanına geri döndü ve yeniden demirleme için bir tarih henüz belirlenmedi.

En büyük insani yardım müdahalesi

Ryder, "Geçici iskele, ABD'nin Gazze'ye yardım ulaştırma çabalarının kritik bir parçası olmuştur" dedi. Bugüne kadar 8,100 metrik tondan fazla insani yardımın, iskeleden insani yardım kuruluşları tarafından toplanarak depolama alanına ulaştırıldığı belirtildi. Bu, ABD ordusu tarafından 3 aylık bir süre zarfında taşınan en büyük yardım miktarıdır ve Orta Doğu bölgesindeki en büyük insani yardım müdahalesi olarak kaydedildi.

Geçici Çözüm Olarak Tasarlandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın iskeleyi inşa etme planlarını açıkladığı gün gelen yoğun eleştirilere rağmen, Ryder bunun her zaman geçici bir çözüm olarak tasarlandığını vurguladı. "İskele yakında faaliyetlerine son verecek, bu süreç ve zamanlama ile ilgili daha fazla ayrıntı önümüzdeki günlerde açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa'da beton mikseri altında kalan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Gazipaşa'da beton mikseri altında kalan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti