Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD’den Ukrayna’ya 125 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi

ABD’den Ukrayna’ya 125 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi

ABD, Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi gönderdi. Bu paket, hava savunma, roket sistemleri, topçu mühimmatı, radarlar ve tanksavar silahları gibi kritik ekipmanları içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD’den Ukrayna’ya 125 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi
KAYNAK: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya yönelik 125 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi gönderileceğini duyurdu. Bu açıklama, Rusya ile devam eden çatışmalarda Ukrayna'ya destek sağlamak amacıyla yapıldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu yardımı “önemli bir yeni silah ve ekipman paketi” olarak tanımladı.

Antony Blinken’ın yazılı açıklamasında, "ABD bugün Ukrayna'ya, Rusya'nın devam eden saldırılarına karşı savunmasında askeri güçlerini desteklemek üzere acilen ihtiyaç duyulan önemli bir yeni silah ve ekipman paketi gönderiyor" şeklinde ifadeler yer aldı. Blinken, bu yardımla Ukrayna'nın topraklarını ve halkını savunma kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın ve uluslararası koalisyonun Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yardım Paketinin İçeriği

125 milyon dolarlık yardım paketinin içeriği, hava savunma, roket sistemleri, topçu mühimmatı, çok amaçlı radarlar ve tanksavar silahları gibi kritik ekipmanları içeriyor. Bu paket, Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmek ve Rus saldırılarına karşı daha etkin bir savunma sağlamayı amaçlıyor.

Biden’ın İmzaladığı Yasadan Sonra 10. Paket

Bu yeni yardım paketi, Başkan Biden’ın Ukrayna Güvenlik Ek Tahsisat Yasası’nı imzalamasının ardından gönderilen 10'uncu güvenlik yardım paketi olarak kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Newcastle United - Girona Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Newcastle United - Girona Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda Yayınlanacak?