Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'deki Kasırga ve Hortum Felaketinde Ölü Sayısı 23'e Yükseldi

ABD'deki Kasırga ve Hortum Felaketinde Ölü Sayısı 23'e Yükseldi

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde etkili olan kasırga ve hortumlar, 23 kişinin hayatını kaybetmesine ve geniş çaplı elektrik kesintilerine yol açtı. Yetkililer, milyonlarca insanı olası tehlikelere karşı uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'deki Kasırga ve Hortum Felaketinde Ölü Sayısı 23'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

ABD'nin Teksas, Oklahoma, Arkansas, Kentucky ve Alabama eyaletlerinde etkili olan hortum ve kasırgalar, şu ana kadar 23 kişinin ölümüne sebep oldu. Son iki gündür süren bu doğal afetler, ülke genelinde büyük zarara yol açtı.

Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, şiddetli rüzgarlar nedeniyle meydana gelen kazalarda ölenlerin sayısı en az 23 olarak açıklandı. Teksas'ta 7, Oklahoma'da 2, Arkansas'ta 8, Kentucky'de 5 ve Alabama'da 1 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, ülke genelinde en az 400 bin kişi, devam eden elektrik kesintilerinden etkileniyor.

Yetkililerden Kritik Uyarı

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Washington DC, Kuzey Carolina, Virginia ve Maryland bölgelerinde yaşayan yaklaşık 16 milyon kişiye "hortum izleme uyarısı" yaparak, bölge sakinlerini olası risklere karşı tetikte olmaya çağırdı. Bunun yanı sıra, New York, Pennsylvania ve New Jersey'de yaşayan yaklaşık 30 milyon kişi için de "fırtına izleme uyarısı" yayınlandı.

Başkan Biden'dan Destek Sözü

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, hortum ve kasırgalardan etkilenen bazı eyaletlerin valileriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Biden, Oklahoma Valisi Kevin Stitt, Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders ve Teksas Valisi Greg Abbott ile konuşarak taziyelerini iletti ve gerektiğinde hükümetin afet bölgelerine federal destek sağlayacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da genç nüfus ne kadar? Adana'nın ne kadarı genç?

Adana'da genç nüfus ne kadar? Adana'nın ne kadarı genç?