Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD İsrail'e Desteğini Sürdürüyor Beyaz Saray Açıklamalarda Bulundu

ABD İsrail'e Desteğini Sürdürüyor Beyaz Saray Açıklamalarda Bulundu

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin süreceğini vurguladı. Orta Doğu'daki gerginliklere rağmen politika değişmedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD İsrail'e Desteğini Sürdürüyor Beyaz Saray Açıklamalarda Bulundu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak ABD'nin İsrail'e yönelik politikasının değişmediğini ve desteğin devam edeceğini ifade etti. Jean-Pierre, "ABD'nin politikasının değişmediğini" vurgulayarak, İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarının sarsılmaz olduğunu söyledi.

Orta Doğu'daki Gerginlikler

Orta Doğu'daki gerginliğin artmasıyla birlikte ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması taleplerine yanıt veren Jean-Pierre, "İsrail'in güvenliğini desteklemeye devam etme konusundaki kararlılığımız sürüyor." dedi. Ayrıca, bölgede bir "diplomatik çözüm" görmek istediklerine de dikkat çekti.

Silah Satışı Detayları

ABD yönetimi, İsrail'e koşulsuz destek vermekle eleştirilirken, ağustos ortasında yaptığı açıklamada bu ülkeye toplam 20 milyar dolarlık silah satışına onay vermişti. Bu satışlar, 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağını içeren bir paketle birlikte, toplam değeri 18,9 milyar doları bulan en büyük payı oluşturuyordu.

Diğer Ekipmanlar ve Paketler

Satış paketinde ayrıca 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve 50 binden fazla top mermisi de yer alıyor. Tüm bu satışların toplam değeri 20,3 milyar doları buluyor. Bu durum, Gazze'deki ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu bir dönemde gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı: Yüzde 25 İndirim Müjdesi Geldi!

TOKİ’den Ev ve İşyeri Sahiplerine Büyük İndirim Fırsatı: Yüzde 25 İndirim Müjdesi Geldi!