Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'ye saldırıların ardından İsrail'e ikinci kez ziyarette bulunarak, İsrail-Gazze Sınırı'nda temaslarda bulundu. İsrail Savunma Bakanı Gallant ile yapılan görüşmede, rehine iadesi ve askeri operasyonlar ele alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti
KAYNAK: İHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelerek, İsrail-Gazze Şeridi arasındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı ziyaret etti.

Blinken, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana ikinci kez İsrail'e gelmiş oldu. İki ülke arasındaki temaslar, bölgedeki gerilimin devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Rehine İadesi ve Askeri Harekat Tartışıldı

Blinken ve Gallant, İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ile katıldıkları toplantıda, İsrailli rehinelerin iadesine yönelik çabaları ve İsrail’in Gazze’de yürüttüğü asker harekatını ele aldılar. Toplantıda, iki ülkenin bölgedeki güvenlik durumu ve bölgesel istikrar için attıkları adımlar da değerlendirildi.

Gallant: "Operasyonel Görevlere Hazırız"

Görüşme sonrası açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Gallant, rehinelerin güvenli bir şekilde evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Gallant, "Rehinelerimizi evlerine geri getirmek için her türlü adımı atmaya kararlıyız. Bu etik ve ahlaki bir sorumluluktur. Ayrıca, ordumuz Refah bölgesinde her türlü operasyonel görevi yerine getirmeye hazır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'da Şantiyeye Yıldırım Düştü: Bir İşçi Ağır Yaralandı

Elazığ'da Şantiyeye Yıldırım Düştü: Bir İşçi Ağır Yaralandı