Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Biden: 'Trump'ı Hedef Alma Zamanı' Söylemim Hataydı

ABD Başkanı Biden: 'Trump'ı Hedef Alma Zamanı' Söylemim Hataydı

ABD Başkanı Joe Biden, Trump'a odaklanma söyleminin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Ona odaklanalım demek istemiştim," dedi. Biden, suikast girişimi, seçimler ve sağlık durumu hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Biden: 'Trump'ı Hedef Alma Zamanı' Söylemim Hataydı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Başkanı Joe Biden, suikast girişiminden günler önce bağışçılarıyla yaptığı özel telefon görüşmesinde "(Eski ABD Başkanı) Trump'ı hedef alma zamanı geldiğini" söylemesinin "hata" olduğunu belirtti. Biden, "Ona odaklanalım demek istemiştim," diyerek ifadesinin yanlış anlaşıldığını vurguladı.

Biden, NBC News'e verdiği demeçte, rakibi Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, yaklaşan seçimler ve kendi zihinsel sağlığı hakkında yapılan eleştirileri değerlendirdi. Canlı yayın tartışmasındaki zayıf performansı hakkında yöneltilen eleştirilere yanıt veren Biden, "Yaşlıyım ama Trump'tan yalnızca 3 yaş büyüğüm ve akıl sağlığım da gayet yerinde," dedi. Ayrıca, başkanlık döneminde elde ettiği başarılardan bahsederek, "3 buçuk yılda diğer başkanların yapamadıklarını yaptım ve bu konuda eleştirilmeye hazırım," ifadelerini kullandı.

Yenik Düşmeyeceğini ve Kaybetmeyeceğini Belirtti

Bazı Demokratların, Biden'ın seçim yarışından çekilmesine ilişkin çağrılarına karşılık olarak Biden, "yenik düşmeyeceğini" ve "kaybetmeyeceğini" belirtti. Bu çağrıların, özellikle Trump ile yapılan canlı yayın tartışmasındaki performansı sonrasında yoğunlaştığı görülüyor. Demokrat Parti içinden ve Biden'ı destekleyen ünlülerden, seçimlerden çekilmesi yönünde baskılar artmış durumda.

Trump'a Suikast Girişimi ve Sonrası

Eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki bir mitingde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve olayın bir suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı. FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu ve olay yerinde öldürüldüğünü belirtti.

Biden'ın Trump'a Yönelik Açıklamaları

Biden, bağışçılarıyla yaptığı özel telefon görüşmesinde "Trump'ı hedef alma zamanı geldiğini" söylemesinin "hata" olduğunu ifade etti. Bu açıklamayı yaparken, aslında Trump'ın politikalarına ve tartışmalarda söylediği yalanlara odaklanmak istediğini belirtti. Ancak, Biden, Trump'ın kendisinden daha fazla şiddet içerikli ifadeler kullandığını savundu.

İlk Canlı Yayın Tartışması ve Sonrası

Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, CNN'de yapılan ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaştı. Biden, yaşı konusundaki kaygıları giderecek performans sergileyememiş ve program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bu eleştiriler, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi yönünde yapılan çağrıları da beraberinde getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2020 model Audi A6 Limousine marka araç

İcradan satılık 2020 model Audi A6 Limousine marka araç