Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya 7.4 büyüklüğünde deprem: Halk paniğe kapıldı!

7.4 büyüklüğünde deprem: Halk paniğe kapıldı!

Şili'nin San Pedro de Atacama şehri sabaha karşı 7.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı ancak halk panik yaşadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
7.4 büyüklüğünde deprem: Halk paniğe kapıldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Amerika ülkesi Şili'nin kuzeyinde sabaha karşı meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından kaydedildi. Depremin merkez üssü, Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olarak belirlendi ve yaklaşık 117 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Tsunami Uyarısı Yapılmadı

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi. Ancak, deprem Peru'nun güney bölgeleri Tacna ve Arequipa'da da hissedildi ve halk arasında paniğe yol açtı.

Halk Paniğe Kapıldı

Depremin hissedilmesinin ardından, Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred) tarafından yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi. Halkın paniğe kapılmasına rağmen, yetkililer durumun kontrol altında olduğunu ve herhangi bir tsunami tehlikesi olmadığını vurguladı.

SHOA'dan Tsunami Açıklaması

Şili Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA), Şili kıyılarında tsunami uyarısına yol açacak gerekli koşulların oluşmadığını belirtti. Yetkililer, halkı sakin olmaya ve güvenlik önlemlerini takip etmeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgar geliyor!

Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağış ve rüzgar geliyor!