Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya'da 7.1 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Japonya'da 7.1 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Japonya'da Hyuga-nada Denizi açıklarında meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletleri için tsunami uyarısı yapıldı. Kıyı kesimlerde yaşayanlara üst katlara çıkmaları tavsiye edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya'da 7.1 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı
KAYNAK: İHA

Japonya'da merkez üssü Hyuga-nada Denizi açıklarında bulunan ve 7.1 büyüklüğündeki deprem, ülkenin güney bölgelerinde büyük endişe yarattı. Deprem, birçok bölgede şiddetli bir şekilde hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin yerel saatle 16.43’te meydana geldiğini ve 30 kilometre derinlikte kaydedildiğini bildirdi. Deprem, özellikle Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletlerinde etkili oldu. Deprem sonrası bu bölgeler için tsunami uyarısı yapıldı.

Kıyı bölgelerinde yaşayan sakinlere uyarı yapıldı

Japonya Meteoroloji Ajansı, tsunami dalgalarının yüksekliğinin 1 metreyi bulabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı bölgelerinde yaşayan sakinlere, güvenlik amacıyla üst katlara ve yüksek kesimlere çıkmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Kyushu Adası'ndaki hızlı tren seferleri iptal edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da ocakta unutulan tava evi yaktı

Hatay'da ocakta unutulan tava evi yaktı