Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yerlikaya: 'Mercek-11 Operasyonlarında Yakalanan Silah Sayısı Yaklaşık Bin Adet'

Yerlikaya: 'Mercek-11 Operasyonlarında Yakalanan Silah Sayısı Yaklaşık Bin Adet'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Mercek-11" operasyonlarında yaklaşık bin adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda bin 124 şüpheli de gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerlikaya: 'Mercek-11 Operasyonlarında Yakalanan Silah Sayısı Yaklaşık Bin Adet'
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Mercek-11" operasyonlarında, ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik yoğun çalışmaların sonuçlarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 74 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek ve 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 998 adet silahın ele geçirildiğini duyurdu. Ayrıca, operasyonlar kapsamında bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığını belirtti.

Operasyon Detayları

Operasyonlar kapsamında, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında gerçekleştirilen çalışmalarda, toplamda 821 tabanca yakalandı. İstanbul, İzmir, Adana, Ankara ve Konya gibi büyük şehirlerde yoğunlaşan operasyonlarda, önemli miktarda silahın ele geçirildiği bildirildi.

Şüphelilerin Durumu

Operasyonlar sonucunda yakalanan silahlarla birlikte gözaltına alınan şüphelilerin durumu da açıklandı. İstanbul'da 150 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 195 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de 59 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 72 şüpheli şahıs yakalandı. Adana'da 58 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 69 şüpheli gözaltına alındı. Ankara ve Konya'da da benzer şekilde silah ve şüphelilere ulaşıldı.

'Tebrikler Kahraman Jandarma ve Emniyetimize'

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerini tebrik ederek, halkın huzurunu sağlamak adına organize suç örgütlerine ve silah kaçakçılarına karşı kararlı bir mücadele verdiklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de Yeni Karar! 12 Şubat 2024 Pazartesi Bugünün Kararları Neler?

Resmi Gazete'de Yeni Karar! 12 Şubat 2024 Pazartesi Bugünün Kararları Neler?