Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bahar ve Nihal Candan'ın Yargılandığı Davası Devam Ediyor

Bahar ve Nihal Candan'ın Yargılandığı Davası Devam Ediyor

Bahar Candan'ın 44, Nihal Candan'ın ise 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, suç örgütüne üyelik ve dolandırıcılık suçlamaları gündemde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bahar ve Nihal Candan'ın Yargılandığı Davası Devam Ediyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Bahar Candan ve Nihal Candan'ın suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya devam ediliyor. Duruşmaya tutuklu sanık Bahar Candan ile bazı tutuksuz sanıklar katılırken, Nihal Candan'ın mahkeme salonuna girişi sırasında kameralara kalp işareti yapması dikkat çekti.

Duruşma sırasında Bahar Candan, sık sık arkasına dönerek ablası Nihal Candan'ın gelip gelmediğini kontrol etti. Annesinin duruşmada hazır bulunması üzerine Bahar Candan, "Babam gelmeyecek mi?" diye sordu.

İddianame İçeriği

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan’ın ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Suçlamalar arasında dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma bulunuyor. İddianameye göre, örgüt lideri Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun öncülüğündeki şebeke, ucuza araç sattıklarını söyleyerek mağdurları "sazan sarmalı" yöntemini kullanarak dolandırdı.

Örgütteki Roller

İddianamede Bahar ve Nihal Candan’ın, suç örgütü içinde hiyerarşik bir yapıya sahip oldukları, özellikle Bahar Candan’ın suç gelirlerinin aklanmasında rol aldığı belirtiliyor. Nihal Candan ise örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisi olarak tanımlanıyor ve örgütün iç işleyişine dair toplantılara katıldığı iddia ediliyor.

Mahkeme Süreci

Davada Bahar Candan, suç örgütüne üye olmak suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, dolandırıcılık suçundan ise 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılma talebiyle yargılanıyor. Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 20 sanık hakkında da değişen oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.

Duruşma, ilerleyen günlerde devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Devam Ediyor

Beşiktaş Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Devam Ediyor