Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Bakan Yerlikaya açıkladı: Hatay'da kaç Suriyeli göçmen var?

Bakan Yerlikaya açıkladı: Hatay'da kaç Suriyeli göçmen var?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Hatay'daki düzenli göçmenlerin sayısı ve Suriyelilerin oranı hakkında bilgiler verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: AA-İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Hatay'daki temasları, Hatay Valiliği ziyaretiyle başladı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Yerlikaya, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde Huzur ve Güvenlik Toplantısı’na katıldı.

Hatay'daki göçmen sayısı

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yerlikaya, Hatay'daki yabancıların sayısına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Yasal kalış hakkı olan yabancıların sayısı Hatay’da 258 bin 65, bunun 254 bin 457’si Suriyeli.”

"2025 Yılı Sonuna Kadar Hatay’da 139 Bin Konut Teslim Edilecek"

Bakan Yerlikaya, Hatay’da afetzedeler için devam eden kalıcı konut projelerine de değinerek, 2025 yılı sonuna kadar 139 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını söyledi. Yerlikaya, Hatay’da şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken şu açıklamalarda bulundu:

“Hatay’da 154 bin 471 hak sahibi bulunuyor. Bu süreçte 137 bin 780 konut, 15 bin 929 iş yeri ve 762 ağıl olmak üzere toplamda 154 bin 471 hak sahibine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Şu ana kadar 82 bin 169 konutun ihalesi yapılmış, 57 bin 153 konut ihale aşamasında. Gerçekleştirilen konut kuralarında Hatay’da 9 bin 876 konut ve bin 9 köy evinin kurası çekildi, anahtarları teslim edildi.”

Yerlikaya ayrıca, geçen hafta gerçekleştirilen üçüncü konut kurasında 6 bin 983 konut ve 536 köy evinin kurasının çekildiğini belirtti. Bugüne kadar Hatay genelinde toplamda 18 bin 404 konutun kurası çekildi ve bunların hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. 2024 yılı sonuna kadar ise 42 bin 330 konutun teslim edilmesi planlanıyor.

"6 Şubat Depremlerinden Sonra AFAD'dan 20 Milyar TL Destek Sağlandı"

Bakan Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay'da yapılan yardımlar hakkında da bilgi verdi. Depremin etkilerinin giderilmesi için AFAD tarafından ciddi bir maddi destek sağlandığını belirten Yerlikaya, afetzedeler için yapılan yardımların miktarını şu şekilde açıkladı:

"Hatay’da 20 milyar 282 milyon 530 bin TL AFAD tarafından afetzede ailelerimize nakdi yardım yapılmıştır. İl genelinde 76 bin 401 konteynerde 223 bin 162 vatandaşımız misafir edilmektedir. Ayrıca, deprem sonrası 12 milyar 39 milyon TL kira yardımı başta olmak üzere, hane başı destek ödemesi, taşınma yardımı ve aile desteği gibi yardımlar yapılmıştır."

"Hatay’da Esen Kart ve Kira Yardımı Dağıtımı Devam Ediyor"

Yerlikaya, ayrıca 27 bin 118 vatandaşın Esen Kart’tan faydalandığını ve kart dağıtımının devam ettiğini belirtti. Deprem sonrası yapılan yardımların hem kira desteği hem de taşınma yardımı olarak afetzedeler için büyük bir destek olduğunu vurguladı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eskişehir'de Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Eskişehir'de Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor