Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş "Türk Escobar" Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti

"Türk Escobar" Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti

Uyuşt*rucu baronu Ürfi Çetinkaya, tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitirdi. Çetinkaya'nın suç geçmişi, yasadışı faaliyetleriyle dolu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Türk Escobar" Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

"Türk Escobar" lakabıyla tanınan uyuşt*rucu baronu Ürfi Çetinkaya, cezaevinde hayatını kaybetti. 

Tutuklu bulunduğu cezaevindeki ölüm haberi, yasa dışı faaliyetleriyle bilinen Çetinkaya'nın hayatının sona erdiğini gösterdi.

Suç Örgütü ve Gözaltılar

Çetinkaya'nın elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik, 20 Şubat'ta Türkiye genelinde düzenlenen "Kafes-44" operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alınmıştı. İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de gerçekleştirilen operasyon, Çetinkaya'nın suç ağının boyutunu ortaya koydu.

Ürfi Çetinkaya'nın Suç Geçmişi

Ürfi Çetinkaya, 1980 darbesi sonrasında "arananlar" listesine giren bir isimdi. Genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, bu yolculuğunda birçok yasa dışı faaliyette bulundu. 1989 yılında Silivri'de düzenlenen bir operasyonda üç kilo morfinle yakalanmış ve altı ay sonra tahliye edilmişti.

Operasyonlar ve Tutuklamalar

2000 yılında "Matador" operasyonuyla yakalanan Çetinkaya, cezaevine kondu ve 2003'te serbest bırakıldı. 2012'de sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Çetinkaya, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulmuş ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir yaşam sürmeye başlamıştı. Çetinkaya, "teşekkül halinde uyuşt*rucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından 24 yıl hapis cezası almış ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanmıştı. 12 Nisan 2023'te tekrar tutuklanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Donald Trump: Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak

Donald Trump: Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak