Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Kapadokya'da Balayı Davasında Karar: 1 Sanık Hapis Diğeri Beraat Etti

Kapadokya'da Balayı Davasında Karar: 1 Sanık Hapis Diğeri Beraat Etti

Kapadokya'da balayı tatili yapan genç bir çift, kaldıkları otel odasında karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Olayın ardından başlatılan mahkeme sürecinde, otel yetkilileri suçlandı ve bir sanık hapis cezasına çarptırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kapadokya'da Balayı Davasında Karar: 1 Sanık Hapis Diğeri Beraat Etti
KAYNAK: İHA

Geçtiğimiz yıl Mart ayında, Nevşehir Ürgüp'e bağlı Ortahisar'daki bir otelde meydana gelen trajik olay, balayı tatili için Kapadokya'yı tercih eden genç bir çiftin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kader-Mutlu Akbaş çifti, İstanbul'da yeni evlenmişlerdi ve balayı için Kapadokya'yı seçmişlerdi. Ancak, kaldıkları otel odasında karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiler.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 3 sanık hakkında dava açıldı.

Balayı Davası

Otel Yetkilileri Suçlandı: Savcılık ve Müşteki Avukatının İddiaları

Mahkeme sürecinde, müşteki avukatı, olayın yaşandığı gün meteoroloji yetkililerinin rüzgar nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin olabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu belirtti. Ancak, otel yetkililerinin bu uyarıyı dikkate almadığı iddia edildi. Bu nedenle, müşteki avukatı sanıkların suçlu bulunarak cezalandırılmasını talep etti.

Balayı Davası2

Sanık avukatı ise müvekkilinin, oteli ruhsatlı ve denetim raporuna sahip bir şekilde işlettiğini savundu. Olayın ardından yapılan incelemelerde, depo olarak kullanılan alanın odaya dönüştürüldüğü ve çiftin bu odada vefat ettiği belirlendi. İmardan kaynaklı sorunların ise müvekkilinin suçlanamayacağı savunuldu.

Balayı Davası4

Mahkeme Kararı: 1 Sanık Hapis Cezasına Çarptırıldı, Diğeri Beraat Etti

Karar duruşmasında mahkeme heyeti, "taksirle ölüme sebebiyet vermekten" sanıklardan birine hapis cezası verdi. Diğer sanık ise beraat etti. Mahkeme heyeti, hüküm verirken istinaf yolunun açık olduğunu belirtti.

Balayı Davası5

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çatlayan dış cephe kaplamasına yaratıcı çözüm! Çamaşır ipi ile bağladılar

Çatlayan dış cephe kaplamasına yaratıcı çözüm! Çamaşır ipi ile bağladılar