Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş MİT: "Şiyar Muhtar" Kod Adlı Lokman İsmail Etkisiz Hale Getirildi

MİT: "Şiyar Muhtar" Kod Adlı Lokman İsmail Etkisiz Hale Getirildi

MİT, PK*/K*K'nın sözde sorumlularından "Şiyar Muhtar" kod adlı Lokman İsmail'i, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT: "Şiyar Muhtar" Kod Adlı Lokman İsmail Etkisiz Hale Getirildi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

MİT, PK*/K*K'nın sözde sorumlularından "Şiyar Muhtar" kod adlı Lokman İsmail'i, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. İsmail, birçok ter*r saldırısının planlayıcısı olarak biliniyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), güvenlik kaynaklarından elde ettiği istihbarat bilgileri doğrultusunda, PK*/K*K'nın sözde sorumlularından olan "Şiyar Muhtar" kod adlı Lokman İsmail'in Irak'ın kuzeyinde bulunduğunu tespit etti. MİT, gerçekleştirdiği nokta operasyonuyla İsmail'i etkisiz hale getirdi.

Lokman İsmail'in Ter*r Geçmişi

Lokman İsmail'in, PK*/K*K içinde yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösterdiği öğrenildi. Suriye uyruklu olan İsmail'in, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı ve 1996-2004 yılları arasında Türkiye'de silahlı faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. 2004 yılında Zap bölgesine geçerek, bölücü örgütün kamplarında eğitim aldığı da kaydedildi.

Saldırıların Planlayıcısı

İsmail'in, kamuoyunda "hendek olayları" olarak bilinen süreçte Şırnak'ta Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırıları organize ettiği tespit edildi. Ayrıca, 2019 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleşen iki otomobile yönelik bombalı saldırının talimatını verdiği belirlenmiştir. Bu olay, İsmail'in ter*r eylemlerinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji Uzmanı açıkladı

Covid-19 aşısı kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji Uzmanı açıkladı