Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Asayiş İstanbul Üsküdar Açıklarında İki Kuru Yük Gemisi Çarpıştı

İstanbul Üsküdar Açıklarında İki Kuru Yük Gemisi Çarpıştı

Üsküdar açıklarında ender görülen bir deniz kazası meydana geldi. Kuru yük gemisi ile dökme yük gemisinin çarpışmasıyla her iki gemide maddi hasar oluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Üsküdar Açıklarında İki Kuru Yük Gemisi Çarpıştı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Üsküdar açıklarında deniz trafiğinde ender görülen bir kaza yaşandı. Batum’dan Suudi Arabistan’a giden 80 metre uzunluğundaki "AYED 1" isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki "BUNUN ACE" isimli dökme yük gemisi, seyir halindeyken çarpıştı. Çarpışma anı bir vatandaşın cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde çarpmanın etkisiyle gemilerden birinin sarsıldığı, diğerinin ise dümeni kilitlenerek kıyıya doğru sürüklendiği görüldü.

Kıyı Emniyeti ekipleri hızlı müdahale etti

İhbar üzerine hemen harekete geçen Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, olay yerine hızla ulaştı. Kurtarma-2, Kurtarma-5 ve Mehmetçik römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botu bölgeye sevk edilerek duruma müdahale etti. Kaza sonrası her iki gemide de maddi hasar meydana geldiği açıklanırken, can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekilme kararı alındı

Kazaya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Batum’dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisinin Üsküdar önlerinde birbirine sürtmesi nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK Römorkörlerimiz ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiştir. Gemiler, Ahırkapı Demir Bölgesi’ne çekilecektir. Meydana gelen olayda, gemilerde sadece maddi hasar meydana gelmiş olup olay takip edilmektedir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-2, Kurtarma-5 ve Mehmetçik Römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edildi. Gemilerin Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekileceği öğrenildi'' ifadelerine yer verdi.

Çarpışma görüntüleri sosyal medyada yayılıyor

Olay anına tanıklık eden bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde gemilerin çarpışma anı net bir şekilde izlenirken, özellikle dümeni kilitlenen geminin kıyıya sürüklenmesi dikkat çekti. Kaza sonrası iki gemide de ciddi yapısal hasar meydana geldiği görüldü, ancak her iki geminin de denizcilik kuralları gereği Ahırkapı Demir Bölgesi’ne güvenli bir şekilde çekileceği açıklandı.

Yetkililer kazayla ilgili inceleme başlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kazaya ilişkin daha detaylı bir inceleme başlattıklarını duyurdu. Kazanın neden kaynaklandığı ve gemi kaptanlarının sorumluluğu üzerine çalışmalar sürdürülüyor. İlk bulgulara göre, çarpışmanın olumsuz hava koşullarından etkilenmediği ve dümen arızası nedeniyle yaşandığı düşünülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
57 ilde 'Narkoçelik-41' operasyonu! 644 şüpheli yakalandı

57 ilde 'Narkoçelik-41' operasyonu! 644 şüpheli yakalandı