Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Eylem Tok 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak: Türkiye'ye iade edilecek mi?

Eylem Tok 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak: Türkiye'ye iade edilecek mi?

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla hız sınırını aşarak Oğuz Murat Aci’nin ölüm*ne sebep olan Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eylem Tok 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak: Türkiye'ye iade edilecek mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölüm*ne neden olan Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Yargı kaynaklarına göre, Tok’un 11 Eylül saat 14.15’te Boston’daki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı belirtildi.

Eylem Tok 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak: Türkiye'ye iade edilecek mi?

Türkiye’ye İade Kararı Bekleniyor

Tok hakkındaki Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada netleşmesi bekleniyor. Eyüpsultan'da 1 Mart’ta yaşanan kazada, arızalanan ATV aracını tamir etmeye çalışan Oğuz Murat Aci, Timur Cihantimur’un kullandığı araçla çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Eylem Tok, oğlunu alarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçmıştı.

Tutukluluk Halleri Devam Ediyor

14 Haziran’da Boston’da polis tarafından yakalanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok, 18 Haziran’da ayrı saatlerde mahkemeye çıkarılmış ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Cihantimur’un avukatlarının, müvekkillerinin kaldığı tutukevinin şartlarının kötü olduğunu savunarak ev hapsi talebi ise reddedilmişti.

Türkiye’nin İade Talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eylem Tok hakkında 'suçluyu koruma' ve Timur Cihantimur hakkında ise 'taksirle öld*rme ve yaralama' suçundan yakalama kararı çıkararak kırmızı bülten talebinde bulunmuştu. 14 Haziran’da ABD’nin Boston kentinde gerçekleştirilen operasyonla yakalanan anne ve oğul, önceki duruşmalarda tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

11 Eylül’de yapılacak duruşmada, Türkiye’nin iade talebinin karara bağlanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 24 Temmuz Çarşamba

Antalya ve İlçeleri Elektrik Kesintisi! 24 Temmuz Çarşamba