Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Ceylan derisine yazılı 2 bin yıllık İncil bulundu

Ceylan derisine yazılı 2 bin yıllık İncil bulundu

Bursa'da ceylan derisine yazılı 2 bin yıllık İncil ele geçirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ceylan derisine yazılı 2 bin yıllık İncil bulundu
KAYNAK: Haber Merkezi

Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1. yüzyıla ait ceylan derisinden papirüs üzerine Aramice yazılı bir İncil'i satmaya çalışan 6 tarihi eser kaçakçısını operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan kaçakçılardan 3'ü mahkemece tutuklanırken, diğer 3'ü serbest bırakıldı. Ele geçirilen eserin, Hz. İsa'nın havarilerinden Barnabas'a ait olup olmadığının incelenmesi için müzeye teslim edileceği belirtildi.

İstanbul'da görevli polis memuru Abdurrahman A.'nın elinde bulunan ve Barnabas'ın kayıp İncili'ne benzerliği taşıyan tarihi eser, Bursa'da yapılan operasyonla gün yüzüne çıktı. Eserin, Aramice yazılı 26 sayfalık bir İncil olduğu ve üzerinde 'Hazreti İsa' figürlerinin bulunduğu belirtildi. Jandarma ekipleri, kitabın alımını pazarlıkla gerçekleştirecek kaçakçıları tespit ederek operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Rivayete göre, Barnabas'ın İncili, Hazreti İsa'nın ana dilinde kaleme alındığı ve günümüze kadar ulaşan dört kopyadan biri olarak kabul ediliyor. Ancak 1981 yılında Hakkari'de bir mağarada bulunan İncil'in akıbeti ve nerede saklandığı konusundaki bilgiler belirsizliğini koruyor. Yapılacak incelemenin ardından ele geçirilen eserin kayıp Barnabas İncili olup olmadığı kesinlik kazanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş yönetiminde istifa!

Beşiktaş yönetiminde istifa!