Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş "AKP İKTİDARI KADIN YAŞAM HAKKINA GÖZ DİKTİ"

"AKP İKTİDARI KADIN YAŞAM HAKKINA GÖZ DİKTİ"

Antalya’da karı koca arasında sebebi bilinmeyen bir sebepten çıkan tartışmada Ercan Bayat, eşini silahla vurarak katletmesinin ardından canına kıydı. Olaya ilişkin konuşan Antalya Sol Feminist Hareket Sözcüsü Öykü Ağtaş “AKP iktidarı kadın yaşam hakkına göz dikti. İstanbul Sözleşmesi için direneceğiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"AKP İKTİDARI KADIN YAŞAM HAKKINA GÖZ DİKTİ"

DİLA ANDIÇ / ÖZEL / Akdeniz GERÇEK 

Antalya’nın Serik ilçesinde yaşanan kavga, bir cinayet ve bir intihar vakasıyla son buldu.  Ercan Bayat adlı erkek, nedeni bilinmeyen bir sebeple eşi Elif Bayat’la tartışmaya girdi. Çıkan tartışma sonunda eşini acımasızca katleden Ercan Bayat, aynı silahla kendi yaşamına son verdi. Yaşanan olaya ilişkin Antalya Sol Feminist Hareket Sözcüsü Öykü Ağtaş “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmakla yetinmeyen insanlar, 6284 sayılı Şiddetle Mücadele Yasası’nı hedef aldılar. Öfkeliyiz. Bir kız kardeşimiz daha katledildi” diye isyan etti.

AKP İKTİDARI KADIN YAŞAM HAKKINA GÖZ DİKTİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 9’uncu yılı dolayısıyla, “Kadınların yaşam hakkını gasp eden bu karar verildiği günden bu yana Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 540’ı şüpheli olmak üzere en az 1223 kadın öldürüldü" demişti. Bu sayı her geçen gün artış gösteriyor. Serik’te meydana gelen kadın cinayetine ilişkin konuşan Öykü Ağtaş “Kız kardeşimiz Elif Bayat'ın evli olduğu kişi tarafından katledilmesinden dolayı öncelikli olarak gerçekten öfkeliyiz. Israrla da söylüyoruz, her zaman dile getiriyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmakla yetinmeyen insanlar şimdi de 6284 sayılı Şiddetle Mücadele Yasası’nı hedef aldılar. AKP iktidarı ve destekleyicileri kadınların yaşam haklarına göz dikip, aleni bir şekilde saldırıya geçmiş durumdalar” dedi.

aw005748-01

KATİLLERE KRAVAT İNDİRİMİ

Kadın hakları üzerine konuşan Öykü Ağtaş “Her gün yaşanan kadın cinayetlerinin sorumlusu bu kravat indirimleri, iyi hal indirimi, haksız tahrik indirimleridir. Kadına sürekli bunu hak etmiş gibi davranan cinayeti meşrulaştıran söylemler; katilleri ödüllendiren sözde cezalar; kadınları korumayan; erkekleri cinayete teşvik eden erkek egemen adalet ve onu inşa eden siyasal İslamcı rejimdir. Antalya'da son dönemde artan kadın cinayetine Serik’teki olay da eklendi. Geçen haftalarda bir kadın da aynı durumla hayatını kaybetti. Erkek ilk önce kız arkadaşını öldürüyor. Daha sonra da intihar ediyor. Bu durum sıklıkla yaşanmaya başladı. Ortada bir erkeklik krizi denen de bir şey var aslında. Bu aşkın yaşama biçimiyle ilgili yansıtılan, medyanın pohpohladığı şeyler de mevcut” dedi.

dca803f4-1156-4109-8088-c2152338ae6f

“EYLEM PLANIMIZ VAR”

Elif Bayat için bir eylem planlarının olduklarını aktaran Ağtaş, “Geçenlerde bir okuldaki taciz vakasından dolayı Antalya Kadın Platformu olarak da açıklaması yapmıştık. Bu kadın cinayetleriyle ilgili ayrıca bir plan, program içindeyiz. Bütün kadınların çığlıkla haykırması gereken bir durum artık. Bütün kadınların yan yana gelip ortak bir eylem planı koyması gereken bir noktadayız. Sofist hareket olarak da bizler İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülene kadar direneceğiz. Sözleşmeye geri dönülmesi için 6284 sayılı kanunun uygulanması, anayasal eşitlik ve laikliğin uygulanması için mücadelemize alanlarda devam edeceğiz. Alanlarda olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü öldürülen her bir kadın, öldürülen her bir LGBT birey, hem bu toprakların hem de biz kadınların çığlığıdır. Biz bu çığlığın duyulması için kadınların LGBTİ’lerin ve çocukların yaşam haklarını alabilmesi için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karavan park açıldı 

Karavan park açıldı