Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş AK Parti Belediye Başkan Adayına Silahlı Saldırı: 1 ölü

AK Parti Belediye Başkan Adayına Silahlı Saldırı: 1 ölü

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'a yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı saldırıyla ilgili adli soruşturma başlattı. Görüntülerdeki şüphelilerin yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.30 sıralarında Kanarya Mahallesinde gerçekleşen AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay'ın tanıtım etkinliği sırasında uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldı" dedi.

Saldırıda E. G. D adlı bir kadın vatandaşın yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, saldırıyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

BAKAN TUNÇ: 'ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyorum. Saldırıya ilişkin Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı ve şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor" dedi.

SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Silahlı saldırının gerçekleştiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren araçta bulunan 3 saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

ÖMER ÇELİK: 'BİR VATANDAŞ AĞIR YARALI'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu saldırıyı lanetliyoruz. Bir vatandaşımızın ağır yaralı olması son derece üzüntü verici. Saldırının arkasındaki nedenler hakkında şu aşamada bir yorumda bulunmak doğru olmaz" dedi.

MURAT KURUM: 'SALDIRIYI KINIYORUM'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, saldırıyı kınayarak "Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla yolumuzdan döndüremeyecek" şeklinde konuştu.

Kurum ayrıca, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür tehditler, demokrasimize zarar veremeyecektir" ifadelerini kullandı.

BUĞRA KAVUNCU: 'MİLLİ BİRLİĞİMİZİ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BÖLEMEZ'

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu ise "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür saldırılar milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü zayıflatamaz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anlık Maç Anlatım! Galatasaray 2 - Başakşehir 0

Anlık Maç Anlatım! Galatasaray 2 - Başakşehir 0