Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Ulusal Yükseliş Anıtı'na Saldırı! 6 Kişi Serbest Bırakıldı

Antalya'da Ulusal Yükseliş Anıtı'na Saldırı! 6 Kişi Serbest Bırakıldı

Antalya’da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı'na yazı yazdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi, adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya’da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı'na yazı yazdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi, adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Antalya'da Ulusal Yükseliş Anıtı'na Yazı Olayı

Antalya’nın Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Ulusal Yükseliş Anıtı’na yazı yazıldığı gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edilen şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Anıt Üzerinde Yazılar: 'Kaşar Nuruk', ‘LOL’, ve ‘ASLLI’

Olay, önceki gün Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından Ulusal Yükseliş Anıtı'ndaki Atatürk Heykeli'ne 'Kaşar Nuruk', ‘LOL’ ve 'ASLLI' gibi ifadeler yazıldığı tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, yazıların ruj ya da benzeri bir madde ile yazıldığını düşündü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi Tanıtım Daire Başkanlığı'ndan gelen uzman ekipler, özel bir solüsyon yardımıyla bu yazıları temizledi.

Kamera Kayıtlarıyla Kimlikler Belirlendi

Savcılık talimatıyla 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar' hakkında kanun kapsamında başlatılan soruşturma çerçevesinde, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgede bulunan MOBESE ve güvenlik kameraları incelenerek yazıları yazan kişilerin Aslan K., Arif K., Fariz Ş., Ali T., Anıl I. ve Ömer Ş. olduğu belirlendi. Şahıslardan 4’ünün 18 yaşının altında olduğu tespit edildi.

Adli İşlemler Sonrası Serbest Bırakıldılar

Gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından, 6 kişi serbest bırakıldı. Olay, Antalya’da büyük yankı uyandırırken, halk arasında tepkilere neden oldu. Güvenlik güçlerinin olayı aydınlatmak için başlattığı çalışmalar ise devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Alanyaspor'u Mağlup Ederek Yenilmezlik Serisini 31 Maça Çıkardı

Fenerbahçe Alanyaspor'u Mağlup Ederek Yenilmezlik Serisini 31 Maça Çıkardı