Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Sel Mağduru Evinden Çıkmak Zorunda Kaldı!

Antalya’da Sel Mağduru Evinden Çıkmak Zorunda Kaldı!

Kepez ilçesinde sel felaketi sonrası evini terk etmek zorunda kalan Serpil Yahşi, evindeki çatlaklar ve kayma riskiyle mücadele ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Sel Mağduru Evinden Çıkmak Zorunda Kaldı!
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi’nde yaşayan Serpil Yahşi, 14 Şubat 2024 tarihinde yaşanan sel felaketi sonrası evini terk etmek zorunda kaldı. Sel sularının eve girmesi sonucu duvarlarında çatlaklar oluşan ve zemininde kayma meydana gelen Yahşi, kendi evinden çıkıp 12 bin TL'ye kiralık bir eve yerleşti. Yetkililerden evinde inceleme yapılmasını isteyen Yahşi, mağduriyetini dile getirdi.

10 Yıllık Emek Çöpe Gitti

Sel afetinden önce 10 yıl boyunca kendi evinde sorunsuz bir yaşam süren Yahşi, selin ardından büyük bir yıkım yaşadı. Sel suları evine yaklaşık 60 cm kadar yükseldi ve ertesi gün kendiliğinden çekildi. Ancak suyun çekilmesiyle birlikte evde büyük çatlaklar ve zeminde kayma meydana geldi. Evin tehlikeli olduğunu belirten Yahşi, müteahhit ve mühendislerle yaptığı görüşmeler sonucunda, binanın mevcut haliyle 3.5 - 4 şiddetinde bir depremde bile yıkılma riski taşıdığını öğrendi.

“7.5 Ay Geçti, Hâlâ Hiçbir Önlem Alınmadı”

Yaşanan felaketten sonra geçen 7.5 aylık sürede yetkililerden bir çözüm alamayan Yahşi, evde yapılması gereken tadilatlar için izin belgesi bile alamadığını belirtti. Belediyenin evde inceleme yapmadığı gerekçesiyle tadilat izni vermediğini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ise tadilat izninin belediye tarafından verilmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Yahşi, yaşadığı bu bürokratik süreç nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

“Evde Kayma ve Çatlaklar Artıyor”

Evinde inceleme yapan mühendislerin, zeminin dolgu sisteminin yanlış yapılması nedeniyle boşaldığını ve binanın her geçen gün daha da çöktüğünü söylediklerini belirten Yahşi, “Ev şu an köstebek yuvası gibi. Yazın çatlaklar daha da arttı. Mühendisler, şiddetli bir yağmurda evin yıkılma ihtimalinin bulunduğunu söylüyorlar. Karot testi yaptıramıyoruz, çünkü apartmandakiler evlerinden olma korkusuyla buna karşı çıkıyor,” dedi.

Tadilat İzni Verilmiyor

Serpil Yahşi, yıllarca çalışarak ödediği kredi ile satın aldığı evinde yaşadığı mağduriyeti anlatırken, sel sonrası evinin tamamen kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Sel felaketinden sonra eşyalarını ve hatıralarını evde bırakıp çıkmak zorunda kaldığını belirten Yahşi, “12 bin TL'ye yeni bir ev kiraladım, yeniden evi döşedim. Fakat kendi evimde tadilat bile yaptıramıyorum çünkü kimse izin belgesi vermiyor. Evimin durumunun incelenmesini istiyorum ama resmi kurumlar bir çözüm üretmiyor,” şeklinde konuştu.

“Tek İsteğim Evin Güvenliğinden Emin Olmak”

Sel felaketi sonrası kendi imkanlarıyla çok sayıda müteahhit ve inşaat mühendisi getirdiğini belirten Yahşi, hepsinin evin durumunun ciddi olduğunu ve güçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini söylediğini ifade etti. Evin sağlamlığından emin olmadan herhangi bir işlem yapamayacağını belirten Yahşi, “Tek isteğim, devletimizden evimde detaylı bir inceleme yapılması. Evin güvenli olduğuna dair bir onay verilirse tadilat yaptırabilirim. Şu an binadakiler, çürük raporu çıkmasından korktukları için incelemeye bile izin vermiyorlar,” dedi.

“Milyon Verseler Bu Evde Yaşamam”

Sel sonrası yaşadıkları nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan Yahşi, “Bölgemizi, evimi çok seviyordum ama artık milyon verseler bu evde yaşamam. 12 bin TL'ye kiralık ev bulduk, taşındık. Bu süreçte yaklaşık 500 bin TL harcadık. Eşyalarım, anılarım, her şeyim sel ile birlikte yok oldu,” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden Yardım Bekliyor

Serpil Yahşi, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve evinin güvenli hale getirilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Evinin durumunun resmî olarak incelenmesini ve gerekli tadilatların yapılabilmesi için izin belgesi verilmesini talep eden Yahşi, tek isteğinin eviyle ilgili güvende olmak olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan'da korkutan peş peşe deprem!

Yunanistan'da korkutan peş peşe deprem!