Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Sahte İncil ve Tevratlarla Milyonluk Dolandırıcılık

Antalya'da Sahte İncil ve Tevratlarla Milyonluk Dolandırıcılık

USKAD Genel Başkanı Cemil Karabayram, sahte İncil ve Tevratların papirüs kağıdıyla üretildiğini ve milyonlarca liraya satıldığını açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Sahte İncil ve Tevratlarla Milyonluk Dolandırıcılık
KAYNAK: İHA

Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, Türkiye’ye yurt dışından sahte İncil ve Tevrat sokma girişimlerinin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Karabayram, dolandırıcıların papirüs kağıdıyla yeni bir sahtekarlık yöntemine başvurduğunu ve bu sahte eserlerin milyonlarca lira fiyatla satışa sunulduğunu belirtti.

Papirüs Kağıdıyla Sahte Eser Üretimi Arttı

Sahte İncil ve Tevratların ülkeye çeşitli yollarla sokulmaya çalışıldığını belirten Cemil Karabayram, “Dolandırıcılar, yaklaşık 2 bin TL’ye mal ettikleri sahte İncil ve Tevratları, 20-30-40 milyon TL gibi astronomik rakamlara piyasaya sunuyorlar. Bu fiyata alıcı bulamadıklarında ise acil yurt dışına çıkmaları gerektiğini öne sürerek vatandaşları dolandırıyorlar. Sahte eseri sattıktan sonra ortadan kayboluyorlar ve vatandaş, dolandırıldığını geç fark ediyor,” dedi.

Davul Derisinden Papirüse Geçiş

Geçmişte sahte İncil ve Tevratların davul derisi üzerine yazılarak piyasaya sürüldüğünü hatırlatan Karabayram, davul derisi fiyatlarının artması nedeniyle dolandırıcıların şimdi de papirüs kağıdını tercih ettiğini belirtti. Papirüs kağıdının daha ucuz ve kullanışlı olması dolandırıcıların ilgisini çekiyor. “Bir papirüs kağıdının fiyatı yaklaşık 80 TL, tek bir sahte sayfa oluşturmak için dört katmanlı papirüs kağıdı kullanılıyor. Bu şekilde bir İncil ya da Tevrat, toplamda 2 bin TL’ye mal ediliyor ve milyonlarca TL’ye satışa sunuluyor,” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıların Kullandığı Yöntemler

Cemil Karabayram, dolandırıcıların vatandaşları kandırmak için çeşitli yöntemlere başvurduklarını açıkladı. “Bir köy belirleyip orada bir taşın arasına sahte İncil yerleştiriyorlar. Taşın içine koymadan önce özel bir sarma paketi yapıyorlar ve taşın içini özel bir harçla kapatıyorlar. Daha sonra köyde birini bulup, ‘Bizim elimizde bir harita var, bize yardımcı olun,’ diyorlar. Sakladıkları taş anıtın içinden İncil’i çıkartıp bulduklarını söylüyorlar ve hemen alıcılarla iletişime geçiyorlar. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep gibi şehirlerde de sahte İncil ve Tevratları satmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Kaçakçılık ve Terör Finansmanı Tehlikesi

USKAD Genel Başkanı Karabayram, sahte eser kaçakçılığı ile elde edilen gelirlerin terör örgütlerine finansman sağlama olasılığına dikkat çekti. “Dolandırıcılar, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerden sahte eserleri Türkiye’ye sokmaya çalışıyor. Her ay 800-900 adet sahte İncil ve Tevrat ülkeye sokulmaya çalışılıyor. Bu eserlerle büyük bir piyasa elde etmeye ve terör örgütlerine finansman sağlamaya çalışıyorlar” dedi.

Görsel Fonla Dolandırıcılık

Karabayram, dolandırıcıların papirüs kağıdına baskı yöntemiyle sahte eserler ürettiğini belirtti ve “Papirüs kağıdı üzerine bir eskitme yapılıyor ve görsel fon eklenerek eserin binlerce yıllık olduğu izlenimi veriliyor. Üzerinde ne olduğu bilinmeyen bir yazı türü ile sahte baskılar yapılıyor. Aramice veya İbranice gibi gösterilen bu yazılar, aynı kalıptan çıkartılarak papirüs kağıdına basılıyor ve piyasaya sürülüyor" dedi.

Vatandaşlara Uyarı

Cemil Karabayram, sahte İncil ve Tevrat dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak, “Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız hemen güvenlik güçlerine başvurmalı ve kendilerini bu tür dolandırıcılardan korumalıdır. Sahte eser alım-satımı büyük bir suçtur ve bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Volkswagen Polo modelinin üretimini durdurdu

Volkswagen Polo modelinin üretimini durdurdu