Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülleri Belli Oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülleri Belli Oldu

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yılki Onur Ödülleri sinemanın usta isimlerine takdim edilecek. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülleri Belli Oldu
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin en prestijli sinema etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yılki Onur Ödülleri sinemanın usta isimlerine takdim edilecek. Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem, 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde ödüllerini alacak.

Onur Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

  1. yılını kutlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da sinemanın usta isimlerine saygı duruşunda bulunuyor. Sinemaya yıllar boyu emek veren beş usta sanatçı, festivalin açılış töreninde Onur Ödülleri ile onurlandırılacak. Bu yılın ödül sahipleri arasında hem tiyatro sahnesinde hem de beyazperdede unutulmaz performanslar sergileyen isimler yer alıyor.

Işıl Yücesoy: Çok Yönlü Sanatçı

Işıl Yücesoy, oyunculuğun yanı sıra müzisyen, yapımcı, radyo tiyatrosu yazarı ve eğitmen kimlikleriyle de tanınıyor. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu olan Yücesoy, Devlet Tiyatroları’nda uzun yıllar görev yaptı. Sinema kariyerinde ise özellikle "Korkuyorum Anne" (2004) filmindeki performansıyla dikkat çekti ve bu rolüyle birçok ödül kazandı. Aynı zamanda sahnelerde ve müzik dünyasında da adından söz ettiren Yücesoy, çok yönlü sanat hayatıyla bu ödülü fazlasıyla hak ediyor.

Şerif Sezer: Beyazperdenin Güçlü Kadını

Şerif Sezer, sinemaya Atıf Yılmaz’ın yönettiği Altın Palmiyeli "Yol" filmiyle adım attı. “Hamam”, “Mustafa Hakkında Her Şey”, “Babam ve Oğlum” gibi Türk sinemasının klasikleşmiş filmlerinde rol aldı. Hem sinema hem de televizyon ekranlarında unutulmaz karakterlere hayat veren Sezer, derinlikli oyunculuğuyla seyircilerin gönlünde taht kurdu. Aldığı ödüller ve başarılı performanslarıyla Türk sinemasının güçlü kadın figürlerinden biri olarak anılıyor.

Erdal Özyağcılar: Tiyatro ve Sinemanın Duayeni

Erdal Özyağcılar, uzun yıllar boyunca hem tiyatro sahnesinde hem de beyazperdede sergilediği performanslarla tanınıyor. Atıf Yılmaz’ın "Ölüm Tarlası" (1966) filmiyle başladığı sinema kariyerinde “Çöpçüler Kralı”, “Züğürt Ağa” ve “Muhsin Bey” gibi klasiklerde rol aldı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da başarılı çalışmalara imza atan Özyağcılar, ekranlarda ise “Perihan Abla”, “Bizimkiler” ve “Elveda Rumeli” gibi dizilerle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Müjdat Gezen: Tiyatronun ve Sinemanın Gülen Yüzü

Müjdat Gezen, altmış yıllık sanat hayatında sayısız tiyatro oyununda ve sinema filminde rol aldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve kendi kurduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde birçok genç oyuncu yetiştiren Gezen, sanat hayatına birçok katkı sağladı. “Gırgıriye” serisi, “Seni Seviyorum Rosa” gibi filmlerle sinemaseverlerin hafızasına kazındı. Ekranlarda “Hayat Bilgisi” ve “Cennet Mahallesi” dizilerinde geniş kitlelere ulaştı.

Selçuk Yöntem: Karizmatik Rollerin Usta İsmi

Selçuk Yöntem, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan mezun olduktan sonra Shakespeare oyunlarıyla başladığı kariyerine, “Süper Baba”, “Kurtlar Vadisi”, “Aşk-ı Memnu” gibi dizilerde ve “Devrim Arabaları”, “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” gibi filmlerde devam etti. Karizmatik duruşu ve etkileyici oyunculuğuyla izleyicilerin beğenisini kazanan Yöntem, hem sahnede hem de ekranda unutulmaz performanslara imza attı.

Ödüller 5 Ekim’de Takdim Edilecek

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Onur Ödülleri, 5 Ekim’deki açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. Sinemaya yıllarını vermiş bu beş usta isim, festivalin açılış gecesinde sinemaseverlerle buluşarak emeklerinin karşılığını alacak. Festival, 12 Ekim’e kadar sürecek ve birçok etkinlik ve gösterimle sinema tutkunlarını ağırlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsunspor Deplasmanda Taraftarlarını Üzmüyor! En Az Gol Yiyen Ekip

Samsunspor Deplasmanda Taraftarlarını Üzmüyor! En Az Gol Yiyen Ekip