Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Altın Portakal her şeye rağmen devam edecek

Altın Portakal her şeye rağmen devam edecek

5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali her şeye rağmen devam edecek’ dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Portakal her şeye rağmen devam edecek
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Geçen yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında 60'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 7-14 Ekim tarihleri arasında yapılacaktı. Antalya Altın Portakal Film Festivali, iki kez programdan çıkarılan ‘Kanun Hükmü’ belgeselinden dolayı siyasi baskılar ve sansür kriziyle iptal edilmişti. İptal kararını duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyeceğim. Ayrıca şahsıma ve Belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum. Az önce açıkladığım nedenler dolayısıyla kendi kararıyla büyük bir karmaşaya neden olan festival yönetmeninin, sanat yönetmeninin ve oluşturdukları tüm sanat ekibinin görevlerine şu an itibari ile son verilmiştir. Tüm sanatçılarımızı, sinema emekçilerimizi ve sinemaseverlerimizi festivalimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Festivalimizi iptal ettiğimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum’ demişti.

Altın Portakal her şeye rağmen devam edecek

ALTIN PORTAKAL YAPILACAK

Bu yıl tekrardan 60. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yapılacağını duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kıymetli vatandaşlarımız, değerli Antalyalılar; Türkiye’nin en önemli sinema festivali ve Antalya’mızın da gururu olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Ulusal ve uluslararası alanda festivalimiz ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yıl festivalimizin sanat direktörlüğünü Sayın Deniz Yavuz yürütecektir. Tüm sinemaseverleri, sinemanın ışığı altında festivalimizde buluşmaya davet ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Altın Portakal her şeye rağmen devam edecek

SON 10 YILIN EN YÜKSEK BAŞVURUSU YAPILDI

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne az bir süre kala Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Böcek, ‘Büyük bir özen ve büyük bir özveri ile hazırlandığımız 2024 Antalya Altın Portakal Festivalimiz, son 10 yılın en yüksek film başvurularını yaparak gösterdikleri ilgi ve destek için öncelikle sinema emekçilerimize teşekkür ederiz. Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli marka değerlerinden biri olan festivalimizi, geçtiğimiz yıl tamamlamak için büyük gayret göstermemize rağmen üzülerek gerçekleştiremedik. Geçen yıl hepimize yaşatılmak istenen olumsuzluklara rağmen, bu yıl yeniden en iyisini yapmak bizim görevimizdir, bunun bilinmesini isterim. Bu nedenle festivalimizi geliştirmek, tüm ülkenin göz bebeği haline getirmek için tüm adımlarımızı attık ve festivalimizi Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinema sektörümüzle birlikte yapma kararı aldık. 2024 Altın Portakal Film Festivali'mizde hikayemiz birlikte yarınlara uzanacak biliyorum’ dedi.

BAŞKAN AKDENİZ GERÇEK’E KONUŞTU

3. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek basın toplantısı düzenledi. Açıklamalar sonrası basın mensuplarının sorularını alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin sorularını yönelttiği 'Geçen sene iptal edilen ve bu sene gerçekleşeceği söylenilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili Antalya’yı nasıl bir festival bekliyor? Festival öncesi ne gibi önlemler alındı?' sorusunu cevapladı. Böcek, 'Bugün konumuz bu değil. Bu konularla ilgili seçim öncesi yaptığım açıklamamda Antalya Altın Portakal Film Festivali her şeye rağmen devam edecek. Filmlerin katılımıyla ilgili rekor sayı oldu. 10 yılda girmeyen filmlerin üzerinde film sayısı girdi. Bu konu ile ilgili ayrıca bir açıklama yapacağız. Gereğini yapıyoruz’ dedi.

[related-posts-archive id="84184" color="bg-warning"][/related-posts-archive]

SİYAD FESTİVALDEN ÇEKİLDİ

Sinema yazarlar Derneği’nin (SİYAD) , bu yıl ekim ayında yapılması planlanan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini duyurdu. SİYAD’dan yapılan açıklamada, ‘Hepimizin bildiği üzere geçen yıl düzenlenmesi planlanan 60. Antalya Film Festivali sansür uygulaması ve ardından gelen tepkiler üzerine belediye yönetimi tarafından iptal edilmişti. Yerel seçimlerde tekrar seçilen ve aynı zamanda festivalin başkanı da olan Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek yönetimi yeni bir ekiple festivalin ekim ayında düzenleneceğini duyurdu. Ancak bugüne kadar geçen yıl ki sansür ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili bir özeleştiri ya da özür açıklaması gelmedi. Üstelik iptal edilen festivalin hazırlık aşamasında emek harcayan, aralarında üyelerimizin de bulunduğu birçok kişinin ücretleri bile ödenmedi. Bununla ilgili bir beyanı da söz konusu değil. Bu nedenle yönetim kurulu olarak festivaldeki gelişmeleri yakından takip etme ve bu yıl SİYAD jürisi göndermeme kararı aldık’ ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: Utanç verici yerlerde kan var kadınlara vuruyorlar

Özgür Özel: Utanç verici yerlerde kan var kadınlara vuruyorlar