Bu sözler 01 – 02 Şubat 2025 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen 5. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT’in açılış konuşmasında konuşan Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’e ait. Kartalkaya'daki otel yangınını hatırlatan Şahin; "Son dönemde acı bir şekilde gördük ki özellikle iş güvenliği çok önemli. Öncelikle kendi mekanizmalarımızı, kendi denetimimizi kurmalıyız. 2025 yılı denetim yılı olacak”dedi. 

FSUMMIT’e Dair Notlar…

Antalya olarak çok güzel bir Turizm zirvesine ev sahipliği yaptık geçtiğimiz hafta… Türkiye’yi dünya çapında önemli bir turizm, ağırlama ve gastronomi destinasyon markası haline getirme vizyonu doğrultusunda düzenlenen V. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT, ‘Turizm ve Gastronomi Sektöründe Çeşitlilik’ temasıyla sektörün ulusal ve uluslararası paydaşlarını bir araya getirerek dikkat çekti. Etkinliğin organizasyonunu yapan Sözen Group CEO’su ve FSUMMIT Kurucusu Gökmen Sözen de zirvenin açılış konuşmasında turizm sektörünün, ekonomi dışında farklı kültürlerin bir arada olmasına sağladığı katkıyı vurguladı. Zirvenin açılışında  Valimiz Hulusi Şahin de vardı. O da gastronominin ülke ve kent turizmindeki önemine dem vurdu. Şahin;  Türkiye'nin güçlü yönlerinden birininde gastronomi olduğunu ve zengin mutfak kültürümüzün en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemine değindi… 

Peki bu önemli zirvede başka kimler vardı, neler oldu…Aslında programa göre açılış konuşması yapacaklar arasında Anatlay Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de vardı ama o açılışa gelmedi, Başkan Vekili Sayın Osman Sert oradaydı. Unutmadan Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık da etkinlikteydi hatta,  “Gastronomi Turizminin Destinasyon Markalaşmasındaki Yeri” başlıklı panelde yer aldı. İki gün süren zirvede gastronomi derininde onlarca panel gerçekleşti. Sektörün birinden kıymetli isimlerini bir araya getiren bu önemli zirvenin kentimiz ve ülke turizmi için büyük katkı sağladığına inananlardanım. Hele ki konu turizm çeşitliliği ve bizim de ülke olarak rahatlıkla parlatabileceğimiz bir alan olan Gastronomi Turizmi olunca… Özetle çok başarılı geçen bu etkinlik için başta Sözen Group’a ve onlarca gazeteci, köşe yazarı, sektör duayenini Antalya’mıza getirip şahane bir pr etkinliği sunan Effect Burson CEO’su Gonca Karakaş ve ekibini de tebrik etmek gerekiyor…

Böcek, EMITT 2025’te...

Gastronomi Turizmini Başkan Böcek’in çok önemsediğini biliyorum. Bununla ilgili etkinlikler ve yaptığı yatırımlar malum. Aslında bu zirvede açılışında olur düşüncesindeydim ama gelmedi… Yine de başkanımız Antalyamızın turizmi için boş durmuyor, çalışıyor. Fsmmit’e gelmedi ama Emitt’e katıldı ve kentimizi tanıttı. İstanbul’da bu yıl 28’incisi düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Başkan Muhittin Böcek yaptığı değerlendirmede fuarın önemini şu sözlerle özetledi “ 28. EMITT turizm fuarında olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 39 ülkeden 650’nin üzerinde turizm sektör temsilcileri burada. Ülkemizi 62 milyonun üzerinde yabancı turist ziyaret etti ve 17 milyonu Antalya’mıza geldi. 61 milyar dolar turizmden gelir var, yaklaşık 20-25 milyar doları Antalya’mızdan. Bu rakamları daha da yukarı çıkarmak için tüm kurum kuruluşlarımızla, sektör temsilcilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele çalışmaya devam edeceğiz”

Sevgi&Saygı…