Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Zorkun Yaylası'ndan tescilli lezzet: Osmaniye Zorkun Tavası Nasıl Yapılır?

Zorkun Yaylası'ndan tescilli lezzet: Osmaniye Zorkun Tavası Nasıl Yapılır?

Osmaniye'nin serinliği ve doğasıyla ünlü Zorkun Yaylası, tescilli Zorkun Tavası ile ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor. Osmaniye Zorkun Tavası Nasıl Yapılır? Hikayesi Nedir? Yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zorkun Yaylası'ndan tescilli lezzet: Osmaniye Zorkun Tavası Nasıl Yapılır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'nin en büyük yaylalarından biri olan Zorkun Yaylası, yaz aylarında Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Adana gibi çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Yaylanın serin iklimi ve muhteşem doğası, tatilciler için vazgeçilmez bir kaçış noktası oluyor. Aynı zamanda, yaylanın tescilli lezzeti Zorkun Tavası, ziyaretçilerin damaklarını şenlendiriyor.

A W261899 05 Result

Tescilli Zorkun Tavası

Zorkun Yaylası'nın simgesi haline gelen Zorkun Tavası, et, soğan, biber, domates, sarımsak ve kuyruk yağı ile hazırlanıyor. Bu lezzet, odun ateşinde pişirilerek özel bir aroma kazanıyor. Esnaf Umut Teker, hafta sonları Zorkun Tava yaparak gelen misafirlere hizmet sunduklarını belirtiyor. Teker, 'Kuzu eti, sarımsak, soğan, biber, domates ve içine baharatlarımızı atıyoruz. Tavanın lezzeti buranın havasından kaynaklı, odun fırınında pişiyor' diyor. Üstelik, bu lezzetli yemek sadece 300 liraya servis ediliyor ve ekmek, ayran gibi yan ürünler de fiyata dahil.

Zorkun Tavası'nın Hikayesi

Bünyamin Ekri, Zorkun Tavası'nın 1966'dan beri ailesi tarafından yapıldığını söylüyor. Yaz aylarında yaylanın nüfusu 8-10 kat artıyor ve bu dönemde Zorkun Tavası'na olan talep de katlanıyor. Ekri, 'Zorkun'da fırınlar hep dolu, arkadaşlarımız, dostlarımız, dışarıdan gelenler Zorkun Tava için buraya geliyorlar' diyor. 1 kilo etten yapılan tavadan ortalama 5 kişi doyabiliyor ve fiyatı 800 lira. Ekri, Zorkun'da fiyatların diğer yörelere göre daha uygun olduğunu belirtiyor.

A W261899 02 Result

Osmaniye Zorkun Tavası Tarifi

Zorkun Tavası Malzemeleri 

Zorkun Tava, taze ve doğal malzemelerle hazırlanır. İşte bu özel lezzetin yapımı için gerekenler:

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6 adet yeşil biber
  • 30 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

A W261899 01 Result

Zorkun Tavası Nasıl Yapılır?

Margarin ve kuzu etini pişirin: Geniş bir bakır veya alüminyum tepsiye margarini ekleyin ve kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tepsiye yerleştirin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar ocakta pişirin.

Biberleri ekleyin ve kavurun: Halka şeklinde doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve karışımı kavurun.

Diğer malzemeleri ekleyin: Küp şeklinde doğranmış domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Ardından kırmızı biber, kekik, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Pişirin: Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra yemeği yaklaşık 20 dakika pişirin.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nihat Kahveci'den Fenerbahçeli Futbolculara Sert Eleştiri

Nihat Kahveci'den Fenerbahçeli Futbolculara Sert Eleştiri