Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Zeytin hasadı bitti! Mersin'de zeytin fiyatları üreticiyi sevindirdi

Zeytin hasadı bitti! Mersin'de zeytin fiyatları üreticiyi sevindirdi

Mersin'in Mut ilçesinde zeytin hasadı sona ererken, düşük rekolteye rağmen üreticiler fiyatlardan memnun olduklarını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zeytin hasadı bitti! Mersin'de zeytin fiyatları üreticiyi sevindirdi

Mersin'in Mut ilçesi, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir rol oynuyor. Bu sezon sona eren zeytin hasadında, elde edilen 50 bin ton zeytin ve 5 bin ton zeytinyağı rekoltesi ile ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.

Zeytin Hasadı Tamamlandı: 50 Bin Tonluk Rekolte

Mut ilçesinde her yıl 250 bin tonun üzerinde zeytin ve 150 bin tonun üzerinde zeytinyağı üretilirken, bu yılki rekolte miktarı dikkat çekici oldu. Her ne kadar bu yıl yok yılı olsa da, 50 bin ton zeytin ve 5 bin ton zeytinyağı elde edildiği açıklandı.

Zeytin Hasadı Bitti! Mersin'de Zeytin Fiyatları Üreticiyi Sevindirdi

Fiyatlar Üreticileri Memnun Etti

İlçede faaliyet gösteren 10 zeytin salamura işleme tesisi ve 21 zeytinyağı fabrikası, üreticilere memnuniyet verici fiyatlarla alım yaparak sektöre katkı sağladı. Zeytinyağı litre fiyatları 250 ile 350 lira arasında değişirken, zeytin kilogram fiyatları 30 ila 70 lira arasında satıldı.

Zeytin Toplama İşçilerinin Günlük Kazançları Arttı

Bu sezon, zeytin toplama işçileri günlük kazançlarını 500 ila 750 lira arasında artırarak, bölgedeki ekonomik döngüye olumlu katkıda bulundu.

Mut Ziraat Odası Başkanı'ndan Tarihî Detay

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, bölgedeki zeytincilik geleneğine vurgu yaparak, "Mut ilçemizde bulunan bin 300 yıllık tescilli anıt zeytin ağacımız, zeytin kültürünün tarihî bir örneğidir. Orta Doğu üzerinden zeytin dünyaya Mut üzerinden yayılmıştır" dedi.

Zeytin Hasadı Bitti! Mersin'de Zeytin Fiyatları Üreticiyi Sevindirdi

İhracat Rakamları

Başkan Yılmaz, ilçede üretilen zeytinyağlarının Fransa, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere başarılı bir şekilde ihraç edildiğini belirterek, gelecek yıla dair beklentileri değerlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyanın en ilginç böceği belli oldu! Öyle bir özelliği var ki...

Dünyanın en ilginç böceği belli oldu! Öyle bir özelliği var ki...