Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Zeytin Dalı şehidi Onur Çapan'ın cenazesi Isparta’ya getirildi

Zeytin Dalı şehidi Onur Çapan'ın cenazesi Isparta’ya getirildi

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde yaşanan silah kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan, eşinin memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Zeytin Dalı şehidi Onur Çapan'ın cenazesi Isparta’ya getirildi
KAYNAK: İHA

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen bir eğitim sırasında meydana gelen silah kazasında, 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan şehit düştü. Şehidin acı haberi, Isparta’da babasının evinde yaşayan eşine, protokol üyeleri tarafından iletildi. Haberle birlikte büyük bir hüzün yaşanırken, şehidin eşinin babasının evi ve sokağı Türk bayrakları ile donatıldı.

İki Çocuk Babasıydı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan, evli ve biri 6, diğeri 3 yaşında iki kız çocuğu babasıydı. Ailesi ve yakınları, Çapan’ın vatan için şehit düşmesinin derin üzüntüsünü yaşıyor. Şehidin, eşi ve çocuklarıyla olan bağları, tüm Türkiye’yi derinden etkiledi.

Cenaze Töreni Isparta'da Yapılacak

Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 11 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen silah kazasında şehit olan Çapan’ın cenaze töreninin 12 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de Isparta Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda kılınacak cenaze namazının ardından, Isparta Şehitliği’ne defnedileceği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, “Şehidimizin mekanı cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

Sokağı Türk Bayraklarıyla Donatıldı

Şehidin acı haberinin verilmesinin ardından, Isparta’da büyük bir saygı ve hüzün hakim oldu. Şehit Çapan’ın eşinin yaşadığı ev ve çevresi, Türk bayraklarıyla donatılarak milli bir yas ve onur duygusu içinde karşılandı. Isparta halkı, şehit ailesinin yanında durarak desteklerini gösterdi.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, (MSB), "Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde, 11 Eylül 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Onur ÇAPAN, meydana gelen silah kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." mesajı yayınlandı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fiş vermeyen ve almayanlara çifte ceza: 5 gün kuralı devrede!

Fiş vermeyen ve almayanlara çifte ceza: 5 gün kuralı devrede!