Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Uzmanı açıkladı: Adana'da sakatat hastaların da tercihi

Uzmanı açıkladı: Adana'da sakatat hastaların da tercihi

Adana'da sakatat tüketiminin artışıyla birlikte, İç Hastalıkları Uzmanı, bu besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Uzmanı açıkladı: Adana'da sakatat hastaların da tercihi
KAYNAK: İHA

Adana, kebaplarıyla ünlü olduğu kadar sakatat çeşitleriyle de tanınıyor. Özellikle gece geç saatlerde aperatif olarak tercih edilen sakatatlar, son dönemde şeker hastaları tarafından da rağbet görüyor. İçerisinde pirinç bulunmayan ve şırdan ile işkembeden yapılan ‘Et damar’ sakatatları, bu tüketimin artmasına neden oldu. Ancak, sakatatların sağlığa olan etkileri konusunda uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, sakatatların protein, yağ, demir ve vitamin açısından zengin olduğunu vurguladı. Ancak, sakatatların uygun koşullarda saklanması ve tüketilmesi gerektiğini, aksi halde ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini belirtti.

Haftalık 500 Gram Sakatat Limitine Dikkat

Doç. Dr. Sümbül, sakatat tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirtti. ‘Et damar’ olarak bilinen sakatatın, hayvanın işkembe ve şırdanının doğranmasıyla hazırlandığını ifade etti. Protein açısından zengin olmasına rağmen, fazla doğmuş yağ içerdiği için kolesterol ataklarına yol açabileceğini söyledi. Haftalık 500 gram sakatat tüketim limitinin aşılmaması gerektiğini, dikkatli tüketildiğinde sağlık açısından bir problem oluşturmadığını vurguladı.

Adanalıların Sakatat Tercihleri

Kentte uzun yıllardır sakatat ürünleri satan Güngör Güler, son dönemlerde ‘Et damar’ sakatatlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti. Adanalıların sakatattan vazgeçemediğini, hatta hastaların dahi bu ürünleri tercih ettiğini ifade etti. İçerisinde pirinç bulunmayan sakatatların yoğun şekilde satıldığını ve kuzu şırdanına olan talebin arttığını belirtti. Güler, müşterilerine fazla tüketimden kaçınmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yatırımcılara Memiş'ten şaşırtıcı uyarı: ‘Kesinlikle gram altın almam’

Yatırımcılara Memiş'ten şaşırtıcı uyarı: ‘Kesinlikle gram altın almam’