Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Türkiye'nin En Büyük Tarım Yatırımı

Türkiye'nin En Büyük Tarım Yatırımı

Gölhisar İlçesi'nde yer alan Yapraklı Barajı, vahşi sulamadan modern kapalı sistem sulamaya geçiş inşaatına başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin En Büyük Tarım Yatırımı

Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkomaz, projenin tamamlandığında kurak mevsimlerde su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Gölhisar-Acıpayam Ovası Kapalı Sistem Sulama Projesi

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Yapraklı Barajı, Gölhisar-Acıpayam Ovası Kapalı Sistem Sulama Projesi olarak hayata geçiyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, proje yer teslimiyle birlikte başladı. Yer altına yerleştirilecek boruların ilk sevkiyatı gerçekleştirildi ve 13 metrelik, 8.5 tonluk boruların yaklaşık 3 bin 500 tır ile taşınacağı açıklandı.

Sulama Birliği Başkanı Kuşkomaz'dan Açıklamalar

Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkomaz, projenin tamamlandığında kurak mevsimlerde su sıkıntısı yaşanmayacağını vurgulayarak şunları söyledi: "Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz, çiftçilerimizin merakla beklediği Yapraklı Barajı Kapalı Sistem Sulaması işi nihayetinde bugün başladı. Vahşi sulama ile kullandığımız barajımız proje tamamlandığında bizlere daha verimli ve geniş alanlara su verme imkânı sağlayacak."

Devrim Niteliğinde Tarım Projesi

Projenin Gölhisar ilçesinde tarım için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kuşkomaz, "Gölhisar tarımı için devrim sayılabilecek bir proje olarak tarımda verimimiz gözle görülecek şekilde artacak" dedi. Kuşkomaz ayrıca, "Sadece ana iletim hattı boruları için yaklaşık 3 bin 500 tırın ilçemize ulaşacağını ve bu boruların üzerine yapılacak sanat yapıları ile aynı anda 4 bin 500 üreticiye su verilebileceğini" belirtti.

Teşekkürler ve Gelecek Umutları

Kuşkomaz, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, projede emeği geçen tüm herkese üreticilerimiz ve Gölhisar Halkı adına teşekkür etmek istiyorum. İnşallah kazasız belasız projeyi tamamladığımız günleri de görürüz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’den Cumhuriyetin İkinci Asrına 22. Kütüphane

Kepez’den Cumhuriyetin İkinci Asrına 22. Kütüphane